Ble naboen rammet av finanskrisen?

Illustrasjon: Nordreakerbudstikke.no

Skattelistene er ute!

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
OSLO: Omtrent samtidig som skattelistene offentliggjøres, blir de saftige tallene lagt ut på nesten 150 norske nettsteder.

Dermed kan Ola Dunk kose seg med å søke frem naboens ligninger. Via skattelistene kan du finne ut både nettoinntekt og formue til den du måtte ønske, samt hvor mye vedkommende har bidratt med i skatt til norske myndigheter. Det er ikke mulighet for å reservere seg mot skattelistene.

Sjekk skattelistene her!

Søk på bydelsnivå

På Lokalavisene Oslos nettsider har vi gjort søket mer lokalt. Her kan du blant annet søke deg frem til de hundre personene i din bydel med høyest inntekt eller størst formue, i tillegg til hvem som betaler mest skatt.

I 2004 ble reglene for offentliggjøring av skattelistene kraftig innskjerpet, men etter en lovendring i 2007 kunne pressen igjen offentliggjøre listene på sine nettsider. En av begrrunnelsene var at regjeringen ønsket å styrke den kritiske debatten rundt skattesystemet.

— Kun kikking

Datatilsynet er blant dem som har stilt seg svært kritisk til denne offentliggjøringen.

— Jeg har ikke noe mot at journalister som er ute for å grave, kan gjøre oppslag med enkelte skatteyteres eiendoms- og inntektsforhold. Men det som legges ut nå, det er utelukkende for å tilfredsstille Ola og Kari Nordmanns behov for å kikke, har direktør i Datatilsynet, Georg Apenes, tidligere uttalt.

Sjekk skattelistene her!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse