Bli kjent i Marka

Olav Harlem og Kåre Haug fra Kjentmannsmerkets arbeidsgruppe gjør alt klart til søndag. Femti poster skal være ferdige til da.

Pakk sekken og snør igjen turstøvlene. Nå legges femti nye poster ut i Marka. Og vil du bli en kjentmann, er det bare å ta beina fatt.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
31.08.2006 kl 09:41

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Nordmarka: - Utforsk marka! er den soleklare oppfordringen fra arbeidsgruppen bak Kjentmannsmerket. Kjentmannsmerket 2006-2008 er det niende i rekken etter gjeninnføringen av det populære merket i 1990. Kjentmannsmerket har historie helt tilbake til 1961-62, men det var først i 1990 man bestemte seg for å knytte historiske og kulturelle fakta til de 50 postene som er spredt rundt fra Sørmarka til Romeriksåsen, Nordmarka, Krokskogen og Hurum.

- Kjentmannsmerket har som mål å avspore folk til varierte løyper i marka. Veldig mange går til de faste stedene som Sognsvann, Kikut, Tryvann og Ullevålseter. Ved hjelp av Kjentmannsmerket, får folk muligheten til å utforske steder i Marka de kanskje ikke har vært, sier Kåre Haug fra arbeidsgruppen.

Noe for alle

Annenhvert år gir Skiforeningen ut håndboken for Kjentmannsmerket. Og på førstkommende søndag legges den nye utgaven ut for salg.

- I boken kan du lese om de ulike postene, hvor de er og få litt historisk kunnskap om stedet. Postene er merket ut i fra om de er vinterposter, sommerposter og om de er barnevennlige, forteller Haug.

- Og her er noe for alle. Det er en måte tilegne seg kunnskap om Marka. Hver post har en beskrivelse av hva som er særegent for akkurat den posten, forklarer Olav Harlem fra Skiforeningen.

- Her er ingen tidbegrensning. Man har to til tre år på seg å komme gjennom de postene man ønsker. Dette skal kun være et tilbud til folk som ønsker å bli bedre kjent i Marka, sier Haug.

Populært

Over 500 mennesker stilte opp på forrige åpning, og arbeidsgruppen håper på like stort oppmøte i år. Startskuddet går ved Svartor klokken 11.00 førstkommende søndag. Da vil det være mulig å kjøpe Kjentmannshåndboken på stedet.

- Klokken 12.00 vil vi ønske alle velkommen, og Kjell Kittelsen vil holde et foredrag om kalkbrenning før vi foretar en aduking av post nummer 34 "Svartor kalkovn", forteller Haug.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse