– Bli med elve-langs!

Her fra fjorårets arrangement. Arkivfoto: Nils Skumsvoll

Også i år inviterer bydelene langs Akerselva til «Elvelangs i fakkellys». Lokale organisasjoner utfordres til å bli med og skape en uforglemmelig kveld.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

AKERSELVA: Om kvelden torsdag 25. september arrangeres «Elvelangs i fakkellys» for åttende år på rad. Arrangementet er et av Oslos største kulturarrangementer og har de siste årene samlet rundt 30.000 mennesker på vandring fra Frysja i nord til Vaterland i sør.

Utfordrer til å delta

– Vi utfordrer med dette organisasjonene til å delta, gjerne i små grupper eller med soloinnslag som er med på å skape den rette stemningen, sier arrangementskomiteen fra bydelene Nordre Aker, Sagene, Grünerløkka og Gamle Oslo.

Elvelangs i fakkellys markeres torsdagen nærmest høstjevndøgn, døgnet da dag og natt er like lange. Fakler tennes langs hele elva, og underveis møter publikum på ulike kulturinnslag. Innslagene skal være visuelle og stemningsfulle, og gjerne fokusere på kontrastene mellom lys og mørke. Til sammen blir det en kveld for mystikk og fine opplevelser.

Må tilpasse seg naturlige omgivelser

– Det vil ikke bli rigget scener, og gruppene må tilpasse seg de naturlige omgivelsene og programmet for øvrig. Vi benytter samtidig anledningen til å takke alle som bidro i fjor. Arrangementet er en enorm kulturdugnad og vi håper mange vil bidra i år også, oppfordrer arrangørene.

Interesserte kan melde seg til Liv Husby i kulturenheten i Bydel Nordre Aker

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse