Bli med inn i Oslos grønneste studentboliger

Omlag 200 leiligheter i Olav M. Troviks vei 68 er innflyttingsklar i desember. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

I alle fall slik de kommer til å se ut. Onsdag inviterte SiO inn i visningsleiligheten for de de nye massivtrehusene på Kringsjå. Interessen for leilighetene er stor.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
19.10.2017 kl 14:00

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Visningsleiligheten er stylet av student Julia Westermann, som gjorde seg bemerket i SiOs instagramkonkurranse #minstudentbolig. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

KRINGJSÅ: De to nye blokkene langs Sognsveien har skutt i været, og allerede i desember er første bygetrinn innflyttingsklart. Litt over 200 nye leiligheter, i det som blir Oslos høyeste massivtrehus, i Olav M. Troviks vei 68, og 72 nye leiligheter i et ombygget, tidligere næringsbygg, i Olav M. Troviks vei 6.

Totalt bygger Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus nå 437 nye leiligheter på Kringsjå.

Se bildet større

Massivtrehusene på Kringsjå. Det borterste, Olav M. Troviks vei 68, er ferdig til innflytting i desember. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Nordre Aker Budstikke var med da byutviklingsbyråden tok det første spadetaket i 2016.

Populære

I en 19 kvadratmeter stor prototype på de nye leilighetene, plassert i en boks mellom høyhusene på Kringsjå, kunne studenter og andre interesserte få et innblikk i hvordan de nye leilighetene vil se ut. Størrelsen er gjennomsnittet av de nye leilighetene, og løsningene vil være litt forskjellige.

Se bildet større

Nye studentboliger på Kringsjå. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Felles for alle er eget bad og egen kjøkkenkrok. Det har studentene spesielt etterspurt.

Onsdag kveld var 200 personer innom visningsleiligheten. SiO har åpnet for søknader til de nye leilighetene, og de er populære: Allerede har 300 studenter meldt sin interesse.

Se bildet større

Alle de nye leilighetene har eget bad. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

– Vi forventer stor interesse for disse boligene og anbefaler interesserte å søke så fort som mulig, sier Trond Bakke, direktør for SiO Bolig.

LES OGSÅ: Nordberg-bolig solgt 5,5 millioner over prisantydning

Grønne boliger

De nye studentboligene bygges som passivhus, i massivtre som skal være svært miljøvennlig, og omtales av SiO som Oslos grønneste studentboliger, og det med grunn:

  • Alle de nye boligene får geovarme og solcellepanel på taket.
  • Massivtre er et miljøvennlig byggemateriale. Prosjektet bygges som et Futurebuilt-prosjekt, med strenge klimakrav.
  • Solceller på taket produserer elektrisitet, mens jordvarmen hovedsakelig brukes til å varme varmtvann. 4,4 millioner av semesteravgiften 2017 skal gå til å finansiere solceller på Kringsjå studentby. Solcellene er beregnet å dekke ca. 25 prosent av byggenes behov for elektrisitet.
  • Jordvarmen kommer fra egne brønner på studentbyen og er beregnet til å dekke ca. 40-50 prosent av byggenes varmtvannsbehov.

Størrelsen på de nye boligene er 15 til 24 kvadratmeter, og prisen varierer fra 5600 til 6200 kroner, inkludert internett og oppvarming.

Se bildet større

Nye studentboliger på Kringsjå. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Romslig

Leilighetene i massivtrehuset, og de nybygde leilighetene i Olav M. Troviks vei 6, får alle store vindusflater, og luft under taket. Alle leilighetene vil ha en takhøyde på 2,70 meter.

– Kjempefint, sier Erlend Kvam Hansen om leiligheten. Han er fersk student ved Høyskolen Kristiania, og bor i en eldre studenthybel på Kringsjå.

Se bildet større

Erlend Kvam Hansen bor i en eldre studenthybel i dag, men synes de nye ser fine ut. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

– Leiligheten føles ganske stor, og har plass til mer enn bare en seng og en skrivepult. Den er mer moderne enn den jeg bor i, sier han.

Selv deler han kjøkken med flere andre, og synes det ser fristende ut med eget.

Største studentby

Kringsjå Studentby består per oktober 2017 av 27 bygg med 2365 studentboliger for enkeltstudenter, par og familier.

Se bildet større

Nye studentboliger på Kringsjå. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Totalt har SiO nærmere 8500 studentboliger, som huser over 10.000 studenter i Oslo og Akershus. Over 5000 av SiOs studentboliger ligger i Nordre Aker.

Nye boliger i Nydalen

SiO har også planer om å bygge nye studentboliger i Gjerdrums vei 10. Der skal et av de historiske byggene til Nydalens Compagnie gjøres om til boliger, i tillegg skal det oppføres flere nybygg. Til sammen skal samskipnaden bygge over 400 leiligheter langs Akerselva.

I nabobygget, Gjerdrums vei 12, bygger boligutvikler Fredensborg 266 studentboliger som står innflytningsklare første halvår 2018. Her kan du lese mer om prosjektet, og se bilder av de nye leilighetene i Gjerdrums vei 12.

Se bildet større

Eget kjøkken i alle leiligheter. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

LES OGSÅ:

Meld deg på nyhetsbrev!

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse