– Bli partileder, Foss!

Iren Utgaard Åsen satte pris på besøket av rikspolitikeren Per-Kristian Foss, men mente partiet har feil partileder. Foto: Anders Jørstad

Tidligere Tåsen-gutt Per-Kristian Foss møtte tilhengere og motstandere under dørbankeaksjon i Ullevål Hageby.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
ULLEVÅL HAGEBY: Sammen med partikollegaen og bystyrerepresentanten Kristin Vinje fra Korsvoll, streifet ikke den profilerte rikspolitikeren gatelangs i helt ukjent terreng.

– Etter å ha bodd i en trang leilighet i en bygård i Gamlebyen, flyttet jeg som tiåring til en enebolig på Tåsen da faren min begynte som lærer på Tåsen skole. Og det å komme til en stor enebolig med hage var en fantastisk overgang, forteller Foss.

Korallrevforkjempere

I tillegg til den politiske samtalen delte partikollegene Foss og Vinje ut reklameutgaven av partiboka. Her kunne man lese at Foss som 1. kandidat til Oslo Høyres stortingsliste hadde tiltak mot finanskrisen, mens Vinje som 6. kandidat understreket viktigheten av forskning og en bedre skole.

Likevel var det vern av korallrev som personen for det første dørbankebesøket brant for, før han deretter utropte eksstatsråd Børge Brende som tidenes miljøvernminister.

Iren Utgaard Åsen derimot hadde en mer kontroversiell sak for øyet, da hun ba Foss bli partileder. Men selv om hun fortalte ham at han var den beste Høyre-politikeren, valgte Foss å takke med et smil og understreket sin lojalitet overfor Erna Solberg.

En annen potensiell Høyre-velger til høstens stortingsvalg, mente at partiet var for lite synlig i media. Dette var noe Foss ga henne delvis medhold i, og mente at kampen om boltreplass mot regjeringspartiene ikke alltid var like lett.

TV-reklame

En beboer mente at politisk TV-reklame aldri måtte bli en realitet, med den begrunnelse at rikfolk ikke skulle kjøpe oppslutning. Og selv om Foss på sin side fremhevet at reklame var tillatt i alle andre medier, samt medholdet fra Menneskerettighetsdomstolen, mente denne beboeren at han forbandt den nevnte domstol som vern mot tortur, og ikke tv-reklame.

Overfor forskeren Kristian Madshus, kom Høyre-politikeren Vinje – som er direktør ved Simula School of Research and Innovation – på talefot. Madshus mente at forskning bør få et realt løft, og Vinje lovte at dette var hennes viktigste kampsak.

Etter dette hyggelige besøket, der Foss også lovet kamp for omorganisering av NSB, endte det siste dørbankebesøket noe kjølig. En gammel mann poengterte kort og konsist at noen Høyre-stemme fra hans side, ikke kom på tale, før han takket for valgbrosjyren og lukket døren. Men deretter kom hans kone ut på trammen med samme valgbrosjyre, og kommanderte Foss tilbake for å hente den.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse