Bli sett med vest

Anne Sofie Leikanger fra Ullevål kjøpte refleksvest for ti dager siden, og la den lett tilgjengelig i hanskerommet. Th: Inspektør Rune Hyll Krantz fra Risløkka Trafikkstasjon.
Foto: Tone Berild Kristiansen

Nå må alle bilførere ha refleksvest lett tilgjengelig i bilen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
15.03.2007 kl 09:30

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Ullevål: - Ved uforutsette hendelser skal en refleksvest være lett tilgjengelig i forhold til førersetet i bilen. Vesten skal tas på hvis man forlater kjøretøyet for å sette ut varseltrekant, skifte dekk, legge på kjettinger eller annet. Dette er innført for å øke trafikksikkerheten, sier inspektør Rune Hyll Krantz, fra Statens vegvesen, Risløkka Trafikkstasjon.

I Sognsveien blir bilister vinket inn ved Vestgrensa, et yndet sted for kontroller for både politi og Vegvesen. Sjekk av førerkort, vognkort, bruk av bilbelte og påminnelse om anskaffelse av refleksvest, står på dagsorden.

- Vi gebyrlegger ingen for manglende refleksvest i dag, og det er gledelig at 60-70 prosent av de bilførere vi har møtt i løpet av dagens utekontroll allerede har anskaffet vest. Det er bileiers ansvar at det ligger en refleksvest i bilen. Både politiet og Statens vegvesens mannskaper vil etterspørre vest i forbindelse med kontroller, samt at det er et krav til at vest forefinnes i bil for å få godkjent bil i forbindelse med EØS-kontroller, informerer Hyll Krantz.

Tilsvarende krav om refleksvest er innført i flere andre europeiske land.

- Politiet vil gi et muntlig pålegg eller en skriftlig mangellapp eller pålegg dersom vesten ikke forefinnes tilgjengelig før fører i bil ved politikontroller. Inntil videre vil ikke mangel av refleksvest i bil behandles med gebyr som eksempelvis ved manglende varseltrekant, men i ytterste konsekvens kan en mangellapp, som ikke blir utbedret og effektuert, ende i begjæring om avregistrering, informerer politiinspektør Jan Morgan Guttormsen ved Politidirektoratet.

- Vesten må selvsagt passe fører av bilen, må være minimum såkalt CE-godkjent som personlig verneutstyr, men vi anbefaler publikum å kjøpe refleksvest i henhold til standard 471 kl. II. Spør selgeren om vesten tilfredsstiller kravene ettersom ikke alle vester gjør det. Putt vesten i midtkonsollen, hanskerommet eller dørlomma, tipser Finn Harald Amundsen, seksjonsleder i Trafikkseksjonen Statens vegvesen.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse