Blindern postkontor legges ned

13 postkontorer i Oslo og Akershus skal legges ned.

Blindern er ett av de 13 postkontorene i Oslo og Akershus som skal legges ned. Postkom krever at ingen ansatte skal sies opp.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
01.02.2008 kl 13:20

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Regjeringen la i dag fram stortingsmeldingen som åpner for at 124 postkontor kan legges ned og at over seks hundre postansatte over hele landet mister jobbene. Blindern står på lista over postkontor som skal nedlegges.

- Må tilby nytt arbeid

- Postkom krever at de som rammes av nedleggelsene ikke skal bli arbeidsledige, men tilbys nytt arbeid i Posten eller hos andre arbeidsgivere, slår regionstillitsvalgte i Postkom (Norsk Post- og Kommunikasjonsforbund), Liv Helen Utengen fast.

Postkom er oppgitt over at stortingsmeldingen om virksomheten i Posten Norge AS fører til at over seks hundre ansatte over hele landet mister jobbene sine.

13 nedlegges

I Oslo og Akershus fylke er det i alt 13 postkontor som skal legges ned og dette rammer rundt 50 postansatte.

- Dette er en tung dag for Postkoms medlemmer og tillitsvalgte. Mange av de berørte har vært gjennom flere runder med nedleggelse, nedbemanning og omstilling tidligere, sier Utengen.

Nye kundebehov og manglende lønnsomhet

Det er nye kundebehov og manglende lønnsomhet i postkontornettet som er begrunnelsen for nedleggelsene.

Postkom forstår at dette er en stor utfordring både for Postens eier (staten) og Postens selv.

– Når regjeringen velger en løsning som innebærer at arbeidsplasser blir nedlagt, står Postkom fast på kravet om at de ansatte som mister jobbene skal tilbys nytt arbeid i Posten understreker Utengen.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse