ANNONSE
Annonse

Blir bedre å rulle her

Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Det jobbes med veien, så kanskje blir det bedre å rulle både med sykkel og ski her.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 27.10.2016 kl 15:51

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

MARIDALEN: Onsdag var det stor aksjon i regi av Sørbråten IL og Politiet, i forbindelse med å sette fokus på mest mulig trygg ferdsel langs Maridalsveien.

I tillegg til at Sørbråten IL forteller at de ønsker en utvidet Maridalsvei, i stedet for separate gang- og sykkeltraseer. Her kan du lese hele saken fra i går.

Tetter

Samtidig denne uka har Bymiljøetaten jobbet med å tette hull og sprekker i asfalten. Sikkert til stor glede for de som ruller i dalen, utover bilistene.

– Arbeidene som pågår nå i Maridalen er tetting av sprekker i Gamle Maridalsvei og Maridalsveien, frem til Brekkekrysset. Arbeidene ferdigstilles denne uken, forteller kommunikasjonsdirektør i Bymiljøetaten, Alise Davidsen.

Hun legger til at det også er snakk om deler av veien, også for Gamle Maridalsvei.

Nordre Aker Budstikke har tidligere hatt sak ute om maridalenbeboer og rulleskiløper, Jon Horgdal, som fortalte om mye hull og dårlig asfalt i dalen, blant annet på Gamle Maridalsvei.

Farlige situasjoner

– Urolig asfalt og dårlig sikt lager farlige situasjoner flere steder. For eksempel i krysset Maridalsveien og Gamle Maridalvei ved Hammeren. Når en blander tre-fire veier, bakker, sikt med vegetasjon, syklister, rulleskiløpere, skøytegåere, biler, busser, hester og rullestolpiggere, med asfaltsprekker, hull og svinger – ja, da blir det fort krøll og farlig, sa blant annet Horgdal.

Tunge prioriteringer

Kommunen ved Bymiljøetaten fulgte opp med uttalelser om blant annet tunge prioriteringer.

– Vi har mange veier i Oslo som trenger vedlikehold og ettersyn. Vi er hvert år, og hver eneste dag, nødt til å ta tunge prioriteringsvalg angående hva som må utbedres og vedlikeholdes nå, og hva vi må utsette, sier Joakim Hjertum, seksjonssjef i veiforvaltning i Bymiljøetaten.

Men da tettes i hvert fall noen hull i Maridalen denne uken.

LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse