Blir bedre og bedre på babyer

Helsestasjonssjef Barbro Foss tar imot mamma Ingvild Nergaard og Fiona 1,5 år (Tåsen) – som skal få vaksine.

– Sammenliknet med juli i fjor, tok vi imot 40 flere babyer i år, sier leder for helse- stasjonen og skolehelsetjenesten i bydelen, Barbro Foss.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
24.09.2009 kl 13:59

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Helsesøster Marit Westbye stortrives på jobben – her med lille, sovende, William Kejser Lervik fra Korsvoll – bare ti dager gammel. Foto: Kristin Tufte Haga

NYDALEN: På helsestasjonen i Nydalen er det langt fra stille

— her ramler

— eller kanskje rettere skrevet triller

— det inn med barn på barn.

— Per juli i år hadde vi mer enn 40 flere babyer til kontroll, sammenliknet med samme tid i fjor. Nordre Aker-beboerne får bare rett og slett flere og flere barn! Og det er jo så klart hyggelig da, sier leder for helsestasjonen og skolehelsetjenesten, Barbro Foss.

Nordre og Vestre AkerGenerelt øker Oslos befolkning, og flere av de andre bydelene får også flere og flere barn. Men sammenliknet med nabobydel Vestre Aker, som er på befolkningsstørrelse med Nordre Aker, ligger vi foran i løypa. Bare i løpet av 2007 økte antallet Nordre Aker-barn i alderen 0

—5 år med 139. Vestre Aker økte med 93 barn. I løpet av 2008 tok Vestre Aker igjen en del av «forspranget», men fortsatt har Nordre Aker mer enn 160 flere barn i alderen 0

—5 år (i alt 3.864 barn), sammenliknet med nabobydelen.

Trenger helsesøstre

Men mange flere barn betyr også utfordringer for helsestasjonen i bydelen, som ønsker seg flere helsesøstre. 20 helsesøstre skal dekke bydelens behov, også på skolene.

— Vi har per i dag to ubesatte heltids vikarstillinger. Vi håper å få på plass to nye helsesøstre så snart som mulig. Siden vi nå er noe i manko, betyr det midlertidige løsninger. Blant annet på Tåsen skole, som nå har helsesøster en halv dag i uken, sier Foss.

Fornøyd med jobben

Helsesøster Marit Weibye har arbeidet ved bydelens helsestasjon i åtte år.

— Jeg trives veldig godt. Det sosiale arbeidsmiljøet er kjempebra. Og i tillegg er dette en spennende og allsidig arbeidsplass i et tverrfaglig miljø; her arbeider også lege, fysioterapeut, jordmor og familieveiledere. Og ikke minst møter vi mange flotte barn med familier, sier Weibye.

Hun har tidligere arbeidet ved sykehus. Helsesøsterutdanningen er en ettårig videreutdanning, og bygger på sykepleierutdanning.

— Det er så klart annerledes å arbeide ved et sykehus sammenliknet med en helsestasjon. Og det er veldig meningsfylt å arbeide forebyggende. I tillegg setter jeg pris på å arbeide vanlig dagtid, sier Weibye.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse