Blogger om briller

PR-sjef i Specsavers Philip Reiler skal blogge fra prosjektet i Tanzania. Prosjektet skal hjelpe mennesker med synsundersøkelser samt briller. FOTO: Specsavers

På fredag reiser Grefsen-gutten og PR-sjef i Specsavers, Philip Reiler til Tanzania. Med seg i bagasjen har han tusenvis av briller, som skal få nye eiere. Blant annet har han med seg brillene til Kjelsås-kjendis Sigurd Sollien. Reiler skal sende jevnlige rapporter til Nordre Aker Budstikke.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
28.09.2017 kl 12:00

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Vi tar med briller som er gitt av våre kunder, blant annet til butikken vår i Sandakersenteret, og klargjør dem før avreise til Tanzania. Det er bare de beste brillene som blir plukket ut, og vi har med 3 optikere som skal sørge for synsundersøkelser.

Avreisen er på fredag, og det blir mellomlanding i Istanbul, før landing i Dar es Salaam. Omlag én times kjøretur fra byen, setter Specsavers opp en base, der alle kan komme for å få sjekket synet sitt, og få briller om nødvendig. Solbriller er også med i bagasjen.

I tillegg til at jeg skal finne en ny eier til mine lesebriller, så har jeg også med meg brillene til TV-personlighet og Kjelsås-kar, Sigurd Sollien.

Han «donerte» nylig brillene sine til optiker Andreas Bergh på Specsavers Sandakersenteret. De vil også få en ny eier i Tanzania.

Det er et enormt behov for hjelp, siden det er en ekstrem mangel på optikere, og briller kun er forbeholdt dem med penger.

Veien til å kunne forsørge seg selv og sin familie, går som regel via utdannelse eller å lære seg et håndverks, og man trenger godt syn til begge deler. Derfor er dette et så viktig prosjekt.

Det skal bli spennende å jobbe i et såpass eksotisk land som Tanzania, og vi kommer helt sikkert til å møte på mange utfordringer, som vi må løse der og da.

Men det kommer også til å bli mange sterke og rørende historier. Man kan jo selv tenke seg hvordan det er å få godt syn, enten det er barn som får muligheten til å lese og skrive, eller en mor som endelig kan se barna sine ordentlig.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse