Blogger om briller

Blogger om briller

PR-sjef i Specsavers Philip Reiler skal blogge fra prosjektet i Tanzania. Prosjektet skal hjelpe mennesker med synsundersøkelser samt briller. FOTO: Specsavers

På fredag reiser Grefsen-gutten og PR-sjef i Specsavers, Philip Reiler til Tanzania. Med seg i bagasjen har han tusenvis av briller, som skal få nye eiere. Blant annet har han med seg brillene til Kjelsås-kjendis Sigurd Sollien. Reiler skal sende jevnlige rapporter til Nordre Aker Budstikke.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
02.03.2016 kl 15:11

Vi tar med briller som er gitt av våre kunder, blant annet til butikken vår i Sandakersenteret, og klargjør dem før avreise til Tanzania. Det er bare de beste brillene som blir plukket ut, og vi har med 3 optikere som skal sørge for synsundersøkelser.

Avreisen er på fredag, og det blir mellomlanding i Istanbul, før landing i Dar es Salaam. Omlag én times kjøretur fra byen, setter Specsavers opp en base, der alle kan komme for å få sjekket synet sitt, og få briller om nødvendig. Solbriller er også med i bagasjen.

I tillegg til at jeg skal finne en ny eier til mine lesebriller, så har jeg også med meg brillene til TV-personlighet og Kjelsås-kar, Sigurd Sollien.

Han «donerte» nylig brillene sine til optiker Andreas Bergh på Specsavers Sandakersenteret. De vil også få en ny eier i Tanzania.


Det er et enormt behov for hjelp, siden det er en ekstrem mangel på optikere, og briller kun er forbeholdt dem med penger.

Veien til å kunne forsørge seg selv og sin familie, går som regel via utdannelse eller å lære seg et håndverks, og man trenger godt syn til begge deler. Derfor er dette et så viktig prosjekt.

Det skal bli spennende å jobbe i et såpass eksotisk land som Tanzania, og vi kommer helt sikkert til å møte på mange utfordringer, som vi må løse der og da.

Men det kommer også til å bli mange sterke og rørende historier. Man kan jo selv tenke seg hvordan det er å få godt syn, enten det er barn som får muligheten til å lese og skrive, eller en mor som endelig kan se barna sine ordentlig.

Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!