Blokker i Frysja-veien utsatt

I det nye forslaget foreslås det tre blokker istedenfor fem i Frysjaveien 1, 3 og 5.

Sameiet Frysjaveien 1,3 og 5 fortalte i fjor om planlagte leilighetsblokker ned mot Akerselva. Nå er saken utsatt.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Frysja: I fjor vinter skrev Nordre Aker Budstikke om Frysjaveien 1,3 og 5 som ønsker å selge byggeklar tomt på nedsiden av sameiet. Styreleder Leon Gaasø kunne fortelle om hele fem planlagte nye leilighetsblokker på tomten.

Planene hadde den gangen ikke vært oppe i sameiets generalforsamling, og flere beboere kontaktet avisen etter oppslaget og uttrykte sin misnøye.

Generalforsamling

Men nå bekrefter styreleder Leon Gaasø at tomteprosjektet skal opp i neste generalforsamling.

- Sameiets arkitekt har orientert plan- og bygningsetaten om at vi trenger en utsettelse. Tomteprosjektet vil nå bli tatt opp i neste generalforsamling i april, sier Gaasø.

Styrelederen kan fortelle at de planlagte blokkene på nedsiden av dagens sameie, nå er redusert i antall

- Det som er nytt i selve prosjektet er at vi foreslår tre leilighetsblokker på tomten, og ikke fem som var utgangspunktet. Tre blokker vil passe bedre inn i miljøet, sier Gaasø.

Bydelen negativ

Bydelen kommenterte planinitiativet i fjor, og understreket at området – i tråd med kommunedelplan for Akerselva Miljøpark - skal være et friområdet med ubebygde grønne skråninger ned mot elva.

Leder i Akerselvas venner – Øyvind Traagstad – var heller ikke spesielt positiv, og kalte forslaget fra i fjor for illusorisk (les: uvirkelig) og helt uakseptabelt.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse