Blu-ray vant duellen

GIR OPP: Toshiba gir opp sin satsing på HD DVD.

DVD-platens erstatter kan være klar. Blu-ray ser ut til å ha vunnet formatkrigen mot HD DVD.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
20.02.2008 kl 09:00

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

ERSTATTES?: Vil Xbox 360 bli erstattet med en Blu-ray-spiller i nær fremtid?

Se bildet større

AND THE WINNER IS...: Blu-ray ser ut til å ha vunnet slaget om hvilket format som skal erstatte DVD.

AMOBIL.NO/HARDWARE.NO: Sony og Blu-ray har vunnet formatkrigen mot HD DVD. Dermed er det klart for hvem som skal gi oss høydefinerte filmer på plate de neste årene. Toshiba har nemlig offentliggjort at de gir opp sin HD DVD-satsing, og vil sende færre produkter ut til butikkene med umiddelbar virkning. Selskapet regner med full stopp i produksjonen fra slutten av mars 2008. Toshiba vil isteden fokusere på DVD-formatet, og satser sterkt på å være godt synlige i dette markedet.

– Vi har vurdert hvordan denne formatkrigen ville utvikle seg på lang sikt, og avgjorde at en rask avgjørelse fra oss ville være det beste for at markedet skal utvikle seg. Vi er skuffet på vegne av selskapet og våre kunder, men det er fortsatt store muligheter innen markedet for høydefinert film, sier Toshiba-sjef, Atsutoshi Nishida.

Microsoft har hele tiden vært en støttespiller av HD DVD, og har sin egen eksterne spiller til Xbox 360. Selskapet får likevel ikke panikk av at formater avvikles.

– Vi tror ikke de siste nyhetene rundt HD DVD-formatet vil ha noe betydning for Xbox 360-plattformen eller vår posisjon i markedet. Vi tror det er spill som selger konsoller, og vi har det største spillbiblioteket i denne generasjonen, skriver Microsoft i en pressemelding. Det er ventet at selskapet kommer med en ny pressemelding etter Toshibas avgjørelse, og det vil neppe overraske om det lanseres en Blu-ray-spiller til Xbox 360 i løpet av våren. Videre vil det neppe være uheldig for salget av PlayStation 3-konsoller at Blu-ray ble den endelige vinneren.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse