Boligbyggingen stopper opp

Boligbyggingen stopper opp

Illustrasjonsfoto

Ferske tall fra Statistisk sentralbyrå viser at antallet boliger som ble påbegynt i Oslo var dramatisk lavere i første halvår sammenlignet med ifjor.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
27.08.2008 kl 15:35

OSLO: Ifølge dagens tall fra Statistisk sentralbyrå ble det satt i gang bygging av 814 boliger i Oslo i første halvår, mot 1 846 boliger i første halvår i fjor. Det gir en nedgang i igangsettingen av boliger i hovedstaden på hele 56 prosent.

Opphoping av boliger

Nedgangen kan ses i sammenheng med det store antallet usolgte boliger.

– Man kan stille spørsmålstegn ved nybyggene markedet har fått de siste årene har vært av den typen og kvaliteten folk helst vil ha. Det har vært litt for lett å tjene penger på nybygg, og entreprenørene har kanskje bommet litt på arealbruken, sier sjeføkonom Jan Andreassen i Landsbanki til E24.no.

Han mener mangel på kreativitet hos utbyggerne har ført til en opphoping av for mange like boliger.

Venter på bedre tider

– Leieprisene vil gå opp

Nedgangen var likevel enda større andre steder: I Hedmark, Oppland og Troms er den registrerte nedgangen i igangsettingen av boliger på henholdsvis 57, 63 og 71 prosent.

– Det litt synd, for det er tross alt behov for nye boliger. Når de boligene som ikke blir igangsatt nå uteblir i løpet av de neste to årene vil det bli kamp om boligene og leieprisene vil gå opp, sier Andreassen til E24.

Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!