Boligbyggingen stopper opp

Illustrasjonsfoto

Ferske tall fra Statistisk sentralbyrå viser at antallet boliger som ble påbegynt i Oslo var dramatisk lavere i første halvår sammenlignet med ifjor.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
27.08.2008 kl 15:35

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

OSLO: Ifølge dagens tall fra Statistisk sentralbyrå ble det satt i gang bygging av 814 boliger i Oslo i første halvår, mot 1 846 boliger i første halvår i fjor. Det gir en nedgang i igangsettingen av boliger i hovedstaden på hele 56 prosent.

Opphoping av boliger

Nedgangen kan ses i sammenheng med det store antallet usolgte boliger.

– Man kan stille spørsmålstegn ved nybyggene markedet har fått de siste årene har vært av den typen og kvaliteten folk helst vil ha. Det har vært litt for lett å tjene penger på nybygg, og entreprenørene har kanskje bommet litt på arealbruken, sier sjeføkonom Jan Andreassen i Landsbanki til E24.no.

Han mener mangel på kreativitet hos utbyggerne har ført til en opphoping av for mange like boliger.

Venter på bedre tider

– Leieprisene vil gå opp

Nedgangen var likevel enda større andre steder: I Hedmark, Oppland og Troms er den registrerte nedgangen i igangsettingen av boliger på henholdsvis 57, 63 og 71 prosent.

– Det litt synd, for det er tross alt behov for nye boliger. Når de boligene som ikke blir igangsatt nå uteblir i løpet av de neste to årene vil det bli kamp om boligene og leieprisene vil gå opp, sier Andreassen til E24.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse