ANNONSE
Annonse

- Boligmarkedet tar ikke sommerferie

Selg fort: Christian Stenerud anbefaler å selge fort nå som markedet er bra.

Skal man selge boligen sin før ferien eller lønner det seg å vente til august? Vi har spurt fem eiendomsmeglere om råd.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

 Eiendomsmeglernes boligprisstatistikk over kvadratmeterpris i 2011 viste en nedgang fra 39800 i mai og juni til 39600 i juli.  I august gikk prisen opp til 40500.

- Bakgrunnen for nedgangen i juli er at det selges færre objekter. Det betyr ikke nødvendigvis at man får mindre for boligen sin denne måneden, sier Miguel Sørholt i Privatmegleren.

- Om man har bestemt seg for å selge, er ikke sommerferien noen hindring. Akkurat nå er markedet bra fordi det ligger få tilbud ute. Å sette riktig pris er avgjørende for et godt salg, mener han.

Tommy Løvli i Krogsveen avd. Grefsen anbefaler boligselgere å vurdere målgruppen før de velger å selge i sommer.

- Familieboliger bør ikke selges i fellesferien siden målgruppen er på ferie, men mindre leiligheter kan med fordel selges fordi mange er på utkikk etter bolig før jobb eller skole starter til høsten, sier han.

Christian Stenerud i Eiendomsmegler 1 avd. Oslo syd anbefaler å selge i juni.

- For øyeblikket er det få boliger til salgs i Oslo. Vanligvis ligger det rundt 2400 boliger ute til salgs i Oslo, men nå er det bare 1800 som ligger ute. Om du har en bolig som er klar til salg nå, vil jeg anbefale å selge fort og ikke vente til høsten. Hvordan markedet er i august er vanskelig å spå.

Øystein Frich i Aktiv eiendom avd. Frogner har erfaring med at mange venter med å selge til august.

- Etterspørselen er større i august, men om man har et godt salgsobjekt er det mulig å få en god pris også i juli. Særlig ett- og to-roms vil man få gode priser for fordi målgruppen gjerne er ung og tilbringer ferien i byen, sier han.

Haleem Wahid i Postbanken Eiendom avd. Mortensrud har hatt mange gode salg de somrene.

- Boligmarkedet tar ikke sommerferie. Jeg mener faktisk det kan være en fordel å selge i ferien. Det er færre boliger til salgs, men etterspørselen er fortsatt til stede. Det gjør at prisene presses opp, sier han.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse