Boligprisene faller videre

Også prisene på eneboliger synker nå, justert for sesongvariasjoner.

De sesongjusterte prisene faller i august.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
01.09.2008 kl 14:02

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
OSLO/ NORDRE AKER: I følge Eiendomsmeglerbransjens boligprisstatistikk steg prisene på boliger i Nordre Aker formidlet via finn.no med 1,0 prosent fra juli til august 2008. Korrigert for sesongvariasjoner var prisene derimot lavere enn i juli.

Gjennomsnittlig kvadratmeterpris for Nordre Aker hittil i år står bom stille i forhold til august i fjor.

Vanligvis opp

August er en måned der prisene vanligvis stiger mer enn andre måneder. At de sesongkorrigerte prisene faller betyr at den underliggende pristrenden er negativ, selv om de faktiske prisene stiger.

Augustprisene har stor betydning for utviklingen i boligmarkedet. Dermed ser det ut til at den negative trenden fortsetter, og at vi kan gå mot et år med negativt fortegn for boligprisene totalt sett.

Mest ned for leiligheter

Prisene endret seg ulikt for de forskjellige boligtypene i Oslo fra juli 2008 til august 2008. Prisene på eneboliger steg med 1,0 prosent fra juli til august, og var 2 prosent høyere enn i august 2007. Likevel, korrigert for sesongvariasjoner, synker nå også eneboligprisene i Oslo. Prisene på delte boliger steg ikke korrigert med 2,0 prosent fra juli til august, og var også 2,0 prosent høyere enn i august 2007.

Ikke korrigert steg prisene på leiligheter med 1,0 prosent fra juli til august, men var 3,0 prosent lavere enn i august 2007.

Færre solgtSamtidig tar det også lengre tid å selge bolig. Formidlingstiden i Oslo er nå 29 dager i gjennomsnitt, tre dager mer enn i august i fjor. Og mens det ble solgt 1.658 boliger i Oslo i august 2007, ble det bare solgt 932 boliger i august i år.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse