ANNONSE
Annonse

Boligprisene fortsetter å stige

Se hva slags boliger som stiger mest.

Boligprisene steg i april, viser ferske tall. Aller mest økte prisen på eneboliger.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 05.05.2013 kl 16:25

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

OSLO: 2013 startet med sterk prisvekst i boligmarkedet. Den markante endringen gjaldt for alle boligtyper.

I mars flatet prisene ut, men dette viste seg å ikke være en varig tendens da boligprisstatistikken for april ble offentliggjort torsdag.

Prisene i april er 1,3 høyere enn i mars, og korrigert for sesongvariasjoner er de 0,4 høyere enn forrige måned. Gjennomsnittsprisene hittil i 2013 ligger 5,5 høyere enn i 2012, og 6,6 høyere enn tilsvarende måned i fjor.

Alle boligtyper økte i pris, og sterkest vekst hadde eneboliger på hele 2,6 prosent. Totalt sett har eneboligprisene vokst med 5,4 prosent det siste året.

Prisene på delte boliger steg med 1,1 prosent fra mars, og ligger 5,6 prosent høyere enn på samme tid i fjor. Tilsvarende tall for leilgheter en én prosents stigning i april, og 7,1 prosent høyere priser enn i april i fjor.

«Vårslepp»

April er vanligvis en vekstmåned.  Eneboliger har som forventet sterkest prisutvikling.

Om en ser på  de siste seks årene, er 2008 og 2011 de eneste årene prisstigningen enten har ligget på null, eller like over.

Alle de øvrige årene i denne perioden har boligprisene vokst mellom én og to prosent i april. 

LES OGSÅ: - Se til Danmark!

- I april legges mange nye objekter ut i eneboligmarkedet, påpeker administrerende direktør Christian Vammervold Dreyer i Eiendomsmeglerforetakenes forening (Eff).

Han legger til at denne tendensen trolig vil flate ut fram mot sommeren.

Lavt tilbud, stor etterspørsel

Dreyer mener prisstatistikken viser at «vårsleppet» i boligmarkedet har startet, med flere omsetninger og et høyere antall bruktboliger for salg enn tidligere år.'

- Boligprisøkningen for april måned ble som forventet sterk, men likevel noe svakere enn i fjor. En vekst på 6,6 prosent over 12 måneder indikerer en mer avdempet prisutvikling, og er i henhold til våre prognoser om en gjennomsnittlig prisvekst på mellom 4 og 6 prosent i år, forteller Dreyer.

- I fjor steg boligprisene med 1,5 prosent i april måned. Dette skyldtes blant annet at tilbudet av bruktboliger var relativt lavt i april, sier han videre.

En ventet effekt av flere tilgjengelige boliger er en mer moderat prisutvikling i boligmarkedet.Men prisveksten holder seg likevel altså ikke helt i ro.

Obos øker

Når det gjelder Obos-boliger er det fortsatt prisoppgang. Kvadratmeterprisene var 1 prosent høyere i april enn i mars.

Hittil i år har prisene på brukte OBOS-tilknyttede boliger i Oslo-området steget med 3,1 prosent.

I april var den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen for brukte OBOS-tilknyttede boliger i Oslo-området 42877 kroner. Dette er 6,8 prosent høyere enn i april 2012.

- Prisveksten fortsetter. Alt tyder på at mai også i år vil bli en måned med stort trykk og mange boliger ute for salg, sier kommunikasjonsdirektør Åge Pettersen.

 

LES OGSÅ:

- OL til Groruddalen for å stimulere til vekst er mildt sagt vås

Boligprisene går opp, opp, opp

Frogner fosser frem i februar

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse