Lavt prisfall i Nordre Aker i fjor: Boligprisene normaliserer seg

Illustrasjonsfoto: Arkiv

Boligprisene falt med 0,1 prosent sesongjustert i desember. Det er mindre enn de fleste hadde ventet.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
05.01.2009 kl 10:25

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
NORDRE AKER: Boligprisene er nå i snitt 8,8 prosent lavere enn for et år siden. Tilsvarende tall for Nordre Aker er derimot bare 2 prosent.

Det viser boligprisstatistikken for desember, som er utarbeidet av Econ Pöyry for Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF), Eiendomsmeglerforetakenes Forening (Eff) og Finn.no.

Trend?

DnB Nor Markets forventet i forkant et sesongsjustert prisfall på 1,4 prosent. I november falt boligprisene med 1,4 prosent, mens fallet var på hele 2,9 prosent i oktober. I lys av dette holdt boligprisene seg svært godt i desember.

– Jeg tror prisene vil flate ut. Vi har i hvertfall fått flere henvendelser i desember. Renta er satt ned, og folk er mer positive og vil handle, sier daglig leder Amit Sharma i Postbanken Eiendom på Bryn.

Han understreker imidlertid at desember er en måned hvor det er færre boliger på markedet, og at statistikken kan være preget av dette.

– Folk tror vi har nådd bunnen, sier Sharma, som likevel innrømmer at det er vanskelig å spå om framtiden.

Lavt fall i Nordre Aker

I Oslo, som i resten av landet, er det eneboliger som gjør det dårligst med et prisfall på to prosent siste måned, mens gjennomsnittsprisen for leiligheter var en prosent lavere enn i november.

I Nordre Aker har prisene på leiligheter falt med kun 2 prosent det siste året. Dette er et av de laveste prisfallene i Oslo, kun slått av Bydel Vestre Aker. Størst nedgang hadde Bydel Gamle Oslo, med et prisfall på hele 8 prosent sammenlignet med desember 2007.

Fra november til desember i 2008 sank priene på leiligheter i Nordre Aker med 1 prosent, i tråd med gjennomsnittet for hele Oslo.

Økt omsetningstidDet tok litt lengre tid å få solgt boligen sin i desember enn måneden før, og omsetningstiden i Oslo økte fra 28 til 33 dager i løpet av perioden. Statistikken viser likevel ikke nødvendigvis den faktiske salgstiden, siden annonser tas inn og ut av Finns system.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse