Boligprisene på vei nedover

BOLIGMARKEDET: Prisnivået på boliger i hovedststaden har begynt å flate ut og gå nedover. FOTO: Foto: Øystein Dahl Johansen

Ferske tall viser at boligprisene falt med 1,4 prosent i september. Tenker du å selge din bolig, kan det være lurt å gjøre det nå.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
01.10.2013 kl 12:44

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

OSLO: August måned var preget av mye aktivitet i boligmarkedet og et stort varelager. Tross dystre spådommer, steg prisene i august med hele 2,4 prosent siden juli.

- Vi har hatt en sterk august, også historisk sett, sa Christian Vammervold Dreyer, adm.dir. i Eiendomsmeglerforetakenes Forening (Eff), da han presenterte augusttallene forrige måned.

I september derimot ser vi at kurven har begynt å peke nedover. Prisene er nå 1,4 prosent lavere enn i august. 

- Rapporten fra september viser at boligmarkedet er veldig selektivt. Boligkjøperne har mer å velge i, noe som igjen påvirker prisene, sier Dreyer.

LES OGSÅ: Megler: - 30 millioner er ikke overpris for denne vanvittige eiendommen

Rolig høst

Boligprisene har i 2013 hatt en mer moderat utvikling sammenlignet med de foregående årene. Høsten preges normalt av høy aktivitet og et flatt eller svakt fallende prisnivå.

- De fire siste årene har vi hatt en relativ flat boligprisutvikling i september måned. Våre prognoser tilsier at årets prisvekst allerede er tatt ut, og vi forventer flat eller svakt fallende prisutvikling utover høsten. I tillegg har det vært mye medieomtale om forventninger til et svakere boligmarked i tiden fremover, sier Vammervold Dreyer.

Det er Eiendomsmeglerforetakenes Forening (Eff), i samarbeid med Eiendomsverdi og FINN, som presenterer boligprisstatistikken.

LES OGSÅ: Her er Groruddalens dyreste bolig

Tall for september

Boligprisene for september var 1,4 prosent lavere enn i august. Sammenliknet med september 2012 er prisene 2,6 prosent høyere.

Gjennomsnittsprisen hittil i 2013 er 5,7 prosent høyere en gjennomsnittet i 2012.

Prisene på eneboliger falt med 1,4 prosent fra august og var 2,6 prosent høyere enn i september 2012.

Prisene på delte boliger falt med 1,2 prosent fra august, og var 2,7 prosent høyere enn i september 2012.

Prisene på leiligheter falt med 1,4 prosent fra august, og var 2,6 prosent høyere enn i september 2012.

Oslo-prisene

I Oslo falt boligprisene med 1,6 prosent sist måned.

I snitt må du nå ut med 44.900 kroner per kvadratmeter for en bolig i hovedstaden.

Leilighetsprisen i Oslo falt med 1,4 prosent fra august. For en leilighet i Oslo må du i snitt betale 46.900 kroner per kvadratmeter.

Det er store forskjeller på veksten innad i Oslo. Tallene viser at prisene har steget mest i øst og i utkantstrøkene i Oslo gjennom året.

Søndre Nordstrand er den bydelen med klart høyest vekst i Oslo i 2013 med 8,7 prosent prisvekst i snitt siden i fjor. På bunnen av statistikken kommer Ullern bydel med vekst på 3,7 prosent i snitt siden i fjor.

LES OGSÅ: "Pimpet" terrassen, fikk en million over takst

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse