ANNONSE
Annonse

Boligprisene stiger mest i Nordre Aker

Dette huset i Midtoddveien på Kjelsås var en av bare tre eneboliger som ble solgt i Nordre Aker i august. Huset gikk flere millioner over prisantydning.

Dette huset på Kjelsås, omtalt som et oppussingsobjekt, gikk nylig skyhøyt over prisantydning. I august ble det kun solgt tre eneboliger i Nordre Aker, ifølge Eiendom Norge. Bydelen har nå den høyeste prisutviklingen i hele Oslo.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 09.09.2016 kl 15:46

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

NORDRE AKER: I snitt steg boligprisene i Norge med 2,8 prosent i august. Eiendom Norge AS leverer statistikken og beskriver forrige måned som en sterk måned.

Nordre Aker høyest

– Som forventet ble det en sterk boligprisutvikling i august. Prisveksten er imidlertid sterkere enn tidligere år, og det har vært boligprisvekst i alle deler av landet sist måned, sier Eiendom Norges administrerende direktør, Christian Vammervold Dreyer til Eiendom Norges egne nettsider.

For Oslo forrige måned var gjennomsnittet på 2,7 prosent, mens for Nordre Aker bydel var prisutviklingen og endringen høyest.

– I august har Nordre Aker bydel den høyste prosentvise prisutviklingen på boliger, med 3,5 prosent. Det ble solgt 76 leiligheter i bydelen i august i år, sammenlignet med 81 i fjorårets august, forteller kommunikasjonssjef i Eiendom Norge, Erik Lundsgaard.

Veldig få eneboliger

To av tre boligsalg gjelder leiligheter, for hele Oslo. Men det ble ikke solgt mange eneboliger i Nordre Aker i august.

– Kun tre eneboliger i hele august. Det er også trenden for resten av Oslo. Det kan være flere grunner til det, men generelt så er det få objekter på markedet. Folk ønsker vel kanskje å kjøpe før de selger.

LES OGSÅ: Hva skal bygges i nabolaget ditt? Slik får du full oversikt

16,7 prosent økning på 12 måneder

For Oslo de siste 12 månedene har prisene i gjennomsnitt økt med 16,3 prosent for alle boliger. For Nordre Aker, til og med august, har boligprisene gått opp med 16,7 prosent det siste året.

Det ble i august solgt 8628 bruktboliger i Norge, en økning på 8,2 prosent sammenlignet med august 2015.

Videre fra Eiendom Norges nettsider går det frem at det i snitt tok 37 dager å selge en bolig i august i år, mot 33 dager i august 2015. Av de største byene var det kortest salgstid i Oslo og Bodø, der det i gjennomsnitt tok henholdsvis 14 og 17 dager å selge en bolig. Lengst tid tok det i Kristiansand og Stavanger med henholdsvis 66 og 100 dager.

LES OGSÅ: Blokker vs. strengere vern av villa: Hva er forskjellen mellom nedre Grefsen og Tåsen Hageby?

Millioner over prisantydning

Tidligere i uken viderebrakte Nordre Aker Budstikke nyheten om en enebolig på Tåsen som gikk hele fem millioner over prisantydning. Huset på i underkant av 200 kvadratmeter ble solgt for 19 millioner kroner.

Men også leiligheter går for høye beløp. En leilighet på litt over 70 kvadratmeter i Grefsenlia, ble solgt for mer enn 100.000 kroner per kvadratmeter denne uka. Salgssummen endte på to millioner kroner over prisantydningen.

Tidligere i august ble boligen på bildet over lagt ut for salg på Kjelsås, med adresse i Midtoddveien og nærhet til Kjelsås skole.

Tomten er i følge prospektet på litt over 1000 kvadratmeter. Prisantydningen var på hele 10,5 millioner kroner. Det var flere som hadde lyst på eiendommen, så da salget var over endte sluttsummen på hele 14 millioner kroner, ifølge tall fra Eiendomsverdi.no.

Huset er fra 1934 er oppgitt å ha primærrom på 169 kvadratmeter, og bruksareal 258 kvadratmeter. Boligen var opprinnelig en tomannsbolig, og var beskrevet som et oppussingsobjekt i prospektet. Det har blant annet to soverom og to bad. I tillegg med dobbelgarasje og gode solforhold.

MER OM EIENDOM I NORDRE AKER:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse