Boligprisene stiger videre

Boligprisene stiger fremdeles i Oslo, og leiligheter stiger mest. FOTO: Foto: Øystein Dahl Johansen

Boligprisene har steget med 0,3 prosent i Oslo den siste måneden.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
02.07.2012 kl 21:31

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
OSLO: Boligprisene fortsetter å stige i Oslo. Det ble klart da Norsk Eiendomsmeglerforbund presenterte sin prisstatistikk mandag.

Gjennomsnittlig kvadratmeterpris i Oslo er nå 43.100 kroner. Fra mai til juni har prisene steget med 0,3 prosent i hovedstaden, mens de står stille landet sett under ett.

Det er uansett ingen tvil om at temperaturen i boligmarkedet fremdeles er høy. Selv om prisene står stille på landsbasis, er økningen 0,9 prosent hvis man tar med normale sesongvariasjoner i beregningen.

Sjekk hva boligene i ditt nabolag er blitt solgt for her!

Høyere forventninger

Boligprisene i Oslo har nå steget åtte prosent det siste året. Med den siste prisutviklingen regner Eiendomsmeglerforetakenes Forening (Eff) med at prisene vil fortsette å stige - og det mer enn først forventet.

- Når vi vurderer første halvår 2012 under ett har prisveksten vært høyere enn hva vi la til grunn ved starten av året. Eff har derfor revidert prognosen for året på 4-6 prosent opp til 7-8 prosent, sier nestleder Leif J. Laugen i Eff.

Han forklarer økningen med god økonomi og begrenset antall boliger til salgs.

Les også: Luksusvilla steg med 650 prosent

Leiligheter øker mest

Det er leiligheter som øker mest i pris i Oslo. 0,5 prosent er prisstigningen siden mai. Eneboliger og delte boliger har økt med 0,1 prosent.

Den samme tendensen gjelder hvis man sammenlikner med prisene for et år siden. Da har kvadratmeterprisen på leiligheter steget med 8 prosent, mens delte boliger og eneboliger har økt henholdsvis 5 og 6 prosent.

Les også: To millioner for 20 kvadrat

Liten økning hos Obos

Obos har også lagt frem sin boligprisstatistikk i dag. Her har prisene steget med 0,3 prosent siste måned. Konsernsjef Martin Mæland tolker dette som at prisene har stabilisert seg på et høyt nivå.

- Det er ingenting som tyder på at det høye prisnivået ikke skal vedvare. Det bygges fortsatt for få boliger i Oslo-området til å møte etterspørselen i markedet, sier Mæland til obos.no.

I løpet av det siste året er prisstigningen på 9,9 prosent. I juni var den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen for solgte Obos-boliger i Oslo-området 40.184 kroner.

Les alt om eiendom i Oslo og søk i boliger til salgs her!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse