Bom fast i Grefsenveien

Dette der definitivt ikke så bra ut. FOTO: TIPSER

Et vogntog har kjørt seg fast i den ferske støpen i Grefsenveien.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
12.03.2018 kl 13:43

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

STORO / GREFSEN: I helgen startet Sporveien akutt-tiltak i Grefsenveien for å bedre fremkommeligheten for biler, og for å få bedre driftssikkerhet for trikken.

Mandag foregår det støpearbeider mellom skinnegangen fra Storo til Disen holdeplass.

Se bildet større

Vogntoget sitter bom fast. FOTO: TIPSER

I 12-tiden har et vogntog på vei opp Grefsenveien kjørt inn i støpen, og fordekkene har sunket ned i betongfundamentet som ennå ikke var stivnet.

Tipsere på stedet forteller at vogntoget sperrer store deler av Grefsenveien. Bildene viser at en buss for trikk i retning Kjelsås passerer stedet i motgående kjørefelt.

Se bildet større

Bildet viser trafikk i retning Disen som passerer i motgående kjørefelt. Vogntoget sperrer hele kjørefeltet i retning Disen. FOTO: TIPSER

Kommunikasjonsrådgiver Andreas Viseth i Sporveien har ikke informasjon om hendelsen når Nordre Aker Budstikke tar kontakt. I og med at trikketrafikken er innstilt mellom Storo og Kjelsås (det kjøres buss for trikk mellom Storo og Kjelsås) har det ikke noe å si for driften på trikkenettet.

Viseth har foreløpig ikke informasjon om at hendelsen forsinker buss-trafikken, men ut fra bildene Nordre Aker Budstikke har fått, er det grunn til å tro at dette vil skape problemer for ettermiddagstrafikken i Grefsenveien.

Ruter opplyser på sine nettsider at 56-bussen inntil videre ikke stopper på holdeplassen i Lettvintveien. Nærmeste stoppesteder er Storo og Nordre Åsen.

Klokken 13 meldes det om kaotiske tilstander i Grefsenveien.

HUSKER DU: Da oppmalingen av sperrelinje i Grefsenveien gikk HELT galt?

Bergingsbil på vei

Se bildet større

Bilen svingte ut fra Lettvintveien, ifølge Sporveien. FOTO: TIPSER

Klokken 13.08 opplyser Sporveien at politiet og en bergingsbil er på vei for å få dratt vogntoget opp igjen.

– Bilen har kommet opp fra Skeidbanen og skulle svinge nedover, men så har han ombestemt seg, svingt oppover og havnet midt i støpen. Ifølge arbeidsleder på stedet skal han ha ignorert skilting og sperringer fra sidegaten og inn i Grefsenveien, sier Viseth.

Ifølge Sporveien vil det ikke være noe problem å få fylt igjen støpen så raskt bilen har fått dekkene opp igjen. De vil dermed ikke forsinke arbeidet som nå gjøres i Grefsenveien, sier Viseth.

LES OGSÅ: Buss for trikk, og omfattende akutt-tiltak i hele trikketraseen i Grefsenveien fra 10. mars

Arbeidene som gjøres i Grefsenveien nå er akutt-tiltak, og ikke en del av arbeidene som starter i løpet av våren. Da vil det kunne bli 16 måneder med trafikkaos når hele veien stenges i perioder.

Saken oppdateres!

Se bildet større

Trafikken i retning Kjelsås sluses forbi i motsatt felt. FOTO: TIPSER

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse