ANNONSE
Annonse

Blindern onsdag morgen:

Bombelignende gjenstand funnet

En vekter ble skutt ved Blindern natt til onsdag, og det er også funnet en bombelignende gjenstand i området - den er nå undersøkt av politiet.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 05.08.2015 kl 11:49

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

BLINDERN: I forbindelse med hendelsen på Blinderen tidligere i natt er det gjort funn av en gjenstand vi håndterer som mistenkelig, tvitrer politiet like før klokken 7.00.

Fire timer tidligere kom første melding fra politiet:

Skyteepisode

– Blindern. Skyteepisode. Vekter skutt på av to personer som har stukket fra stedet. Ikke alvorlig skadet.

Siste melding fra politiet kom like før 7.00 onsdag morgen.

Avsperret

– Dette dreier seg om en bombelignende gjenstand. Området er avsperret og bombegruppa er på stedet. Flere bygninger er også sperret.

Operasjonsleder ved Oslo Politidistrikt, Tor Jøkling, forteller.

Vernevest

– Klokken 2.40 i natt kom vekter over to uvedkommede personer. Den ene hadde en våpenlignende gjenstand, og skjøt flere skudd på vekteren, som hadde vernevest. Han er kjørt til sykehus og er lettere skadet, sier Jøkling til Nordre Aker Budstikke.

Det er også funnet tomhylster på stedet.

Det ble sendt mange patruljer med hunder til området.

Pose med mistenkelig innhold

– De to personene skal ha løpt fra stedet. Under søket etter gjerningsmennene kom patruljene over en pose med mistenkelig innhold. Og som gjorde at bombegruppa ble kalt inn og er på stedet nå og undersøker dette, sier Jøkling.

Ønsker tips

Det er området i tilknytning til Universitetet i Oslo på Blindern, hvor deler nå er avsperret inntil videre.

Politiet ønsker tips.

– Har noen sett noe, ta kontakt på telefon 02800. Vi etterlyser to menn, signalement på begge mennene er over 175 cm, den ene mannen, som skjøt, er tynnbygget, har rød caps, svart jakke som skal være litt istykkerrevet, og grå sko. Han snakket engelsk, forteller Jøkling.

– Ikke møte på jobb

Universitetsdirektør Gunn-Elin Aa. Bjørneboe sier hun er glad for at de så langt har fått opplyst at vekteren ikke er alvorlig skadet. – Vi har innkalt beredskapledelsen, og for øvrig avventer vi politiets etterforskning, sier hun i morgentimene onsdag på universitetets hjemmesider.

Ansatte som skal på jobb i de avsperrede bygg; fysikk, kjemi og astrofysikk, bes om å ikke møte på jobb i dag, da byggene er avsperret. Også Helga Engs hus er nå avsperret.

– Andre ansatte og studenter kan komme til Blindern som vanlig og følge med på våre nettsider for oppdatert informasjon, står det også på hjemmesiden.

Siste like etter kl. 10.30 onsdag: Politiet ifører seg verneutstyr, og det kommer også trolig et smell fra området. Smellet skal kontrolleres av Politiet.

Like etter klokken 11.30 informerer politiet om at den bombelignende gjenstanden nå er undersøkt, sperringer vil bli redusert, og situasjonen normaliseres.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse