Bookmakerne tror på OL i Oslo

Et klart flertall av Oslos befolkning har sagt ja til OL, og nylig ble også OL-regnskapet godkjent av staten. Det gir stor tro på at Oslo skal få OL i 2022. FOTO: Illustrasjon: Oslo kommune

Fredag godkjente staten Oslos OL-regnskap. Det gir høy odds for et OL i byen i 2022.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

OSLO: For nå er nemlig Oslo bookmakerenes favoritt til å bli OL-arrangør i 2022.

- Med positiv fremleggelse fra kvalitetssikringsutvalget fikk Oslo drahjelp av sine egne, og tar med det grep om posisjonen som favoritt foran de fem øvrige søkerbyene, sier pr-manager Kyrre Merg hos Unibet.

Selskapets oddssettere tror dog at kampen om vinter-OL 2022 kan bli en vel så stor feide mellom Norge og Sverige som da Lillehammer ble valgt foran Åre til 1994-OL.

«Sura bror»

Oslo er favoritt hos Unibet, og har per i dag 3.00 i odds på å bli tildelt den 24. utgaven av vinter-OL. Det svenske alternativet, som deles mellom Stockholm og Åre, følger like bak med 3.75.

- Dette blir en herlig norsk-svensk duell, akkurat som da Lillehammer i 1988 trakk det lengste strået om å få arrangere 1994-lekene. Vi utelukker ikke at «søta bror» igjen står igjen som «suta bror» når IOC igjen må velge mellom Norge og Sverige, sier Merg.

LES OGSÅ: Ja, vi vil ha OL til Oslo

Takket nei

Innbyggerne i München takket nei til å søke om OL 2022 tidligere i år, og dermed står seks byer igjen. Dét er dobbelt så mange som søkte om å arrangere OL i 2018, som tilslutt tilfalt den sørkoreanske byen Pyeongchang.

- På bakgrunn av økningen i interesse  sier det seg selv at kampen om OL 2022 vil bli et knallhardt rotterace, men allerede nå mener vi at de to skandinaviske søkerbyene har fått en luke i konkurransen, sier Merg.

Oslos befolkning sa som kjent ja takk til OL under folkeavstemningen under valget i september.

Dårlig odds for Ukraina

I tillegg til Oslo og Stockholm har Almatty (Kasakhstan), Krawkow (Polen), Beijing (Kina) og ukrainske Lviv meldt seg som søkerbyer.

- Lviv stiller nok svakest, noe Unibets odds på 12.50 gjenspeiler. Det er også mindre sjanser for at Kina blir neste land som har arrangert både sommer - og vinter-OL, da Beijing står i 8.00 i odds. Krakow og Almaty faller inn under outsider-kategorien, sier Merg.

Det endelige valget av arrangørby vil skje 31. juli 2015.

LES OGSÅ:

Geir Lippestad: - Helt naturlig at vi arrangerer OL

DEBATT: «Fem grunner til at Oslo-OL vil holde budsjettet»

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse