– «Brakka» er bydelens

Brakka er eid av bydel Nordre Aker.

– «Brakka» på Engebråten er eid av bydelen, opplyser Knut Hammervold i bydelsadministrasjonen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
23.05.2008 kl 14:45

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

KJELSÅS: I forrige uke skrev Nordre Aker Budstikke (NAB) om «Brakka» på Engebråten, som har huset en av bydelens ungdomsklubber. «Brakka» skal nå rives, hvis den ikke eventuelt kan flyttes og brukes av andre – som idrettslag eller liknende.

300.000,-?I bydelsutvalgsmøtet 8. mai, ble det reist spørsmål fra Arbeiderpartiet om hvem som eier bygget, og i tillegg til om det er riktig at Omsorgsbygg har tilbudt seg å fjerne bygget for hele 300.000 kroner. NAB har nå fått bekreftet at Omsorgsbygg heller ikke har gitt noe «fjerningstilbud» på «Brakka», i likhet med Undervisningsbygg .

Bydelens eie

Men nå bekrefter administrasjonens Knut Hammervold at det i hvert fall er bydelen som eier bygget.

– «Brakka» ble i sin tid, sannsynligvis på slutten av 80-tallet/begynnelsen av 90-tallet, anskaffet for å bli brukt i forbindelse med hjemmetjenesten på Myrer. Der stod den fram til 1997, da den ble gitt til ungdomsformål og flyttet til Engebråten, hvor den har stått fram til i dag. Den ble ikke overdratt til Omsorgsbygg, og bydelen har aldri betalt leie for bruken av «Brakka», og den eies av bydel Nordre Aker, kan Hammervold fortelle, og legger til at det er bydelen som må besørge eventuell riving av bygget. Han kjenner ikke til noe tilbud om fjerning av «Brakka» til en pris av 300.000,-.

– Men blant annet Kjelsåsspeiderne har vist interesse for bygget, eller deler av det, så da kan kanskje saken løses på andre måter, sier Hammervold.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse