Brannalarmen gikk i hallen: Ingen kom før naboene ringte

ALARM: Natt til fredag gikk brannalarmen i flernrukshallen ved Grefsen skole. Men fordi alarmen ikke er tilknyttet brannvensenet, ble det ingen utrykning før naboene, som våknet kl. 03.25, selv ringte nødetaten. FOTO: KRISTIN TUFTE HAGA

En natt for få dager siden gikk brannalarmen ved kliss nye Grefsen Flerbrukshall. Men ingen utrykning, fordi alarmen ikke er koblet til Brann- og redningsetaten.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
25.03.2015 kl 11:29

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

GREFSEN: Naboer nedenfor hallen, i Betzy Kjelsbergsvei, forteller at de natt til fredag i forrige uke ble vekket av brannalarmen ved Grefsen Flerbrukshall.

TIPS NORDRE AKER BUDSTIKKE!

– Klokken 3.25 så startet alarmen, og den vekket ikke bare oss, men hele nabolaget vil jeg tro. Vi var jo sikre på at alarmen gikk rett til Brann- og redningsetaten, men det gjorde den tydeligvis ikke. For det kom ingen brannbiler, forteller nabokvinne.

Hun fortsetter:

– Etter hvert tenkte vi at vi fikk ringe selv. Det gjorde vi, og så kom brannvesenet til stedet, og fikk slått av alarmen, forteller naboen.

LES OGSÅ: Frykter stråling på Disenjordet

– Det ljomet i hele nabolaget. Det er nok bråk som det er, fra ringingen fra skolen, inn og ut til og fra pausene, legger hun til.

– I en «prøveperiode»

Flerbrukshallen på Grefsen er også gymsal for barna ved Grefsen skole. Hallen er bare noen måneder gammel. Tidligere har byrådsavdeling for miljø- og samferdsel fortalt at slike haller som den på Grefsen, har en prislapp på rundt 100 millioner kroner.

Seksjonsleder i Undervisningsbygg, Runar Berget, forteller:

– Undervisningsbygg jobber likevel mot å få alle våre bygninger med direkte alarm til Brann- og redningsetaten. Det gjelder også Grefsen Flerbrukshall. Men hallen er ganske ny, og er foreløpig i en «prøveperiode». Den kan vare i alt fra seks til tolv måneder. Etter dette er det klart for å koble brannalarm direkte opp mot Brann- og redningsetaten, sier Berget.

LES OGSÅ: Sier ja til tennishall på Disenjordet

Han forteller videre at en flerbrukshall i utgangspunktet ikke er en bygning som i henhold til forskriftene krever direkte alarm til Brann- og redningsetaten.

Nabovarsling

Brann- og redningsetaten sier at de rykket ut natt til fredag i forrige uke, etter at naboer hadde ringt og varslet om at brannalarmen gikk ved Grefsen Flerbrukshall, noe som etter sigende skulle være «utvikling av damp».

– Men siden alarmen foreløpig ikke er knyttet direkte opp til Brann- og redningsetaten, så rykket ikke vi ut før naboene ringte, forteller tilsynsleder Jo Tangedal i Brann- og redningsetaten (BRE).

Han fortsetter.

– Det er veldig mange store bygg i Oslo som ikke har slik direktekobling opp mot oss. Som regel store bygninger, hvor det ikke forventes at det oppholder seg folk natterstid, sier Tangedal.

Han legger til at BRE er er svært fornøyd med at Undervisningsbygg legger seg over minstekravene til brannsikkerhet.

Varsles tidlig

– Ved at de velger en løsning med direkte alarmoverføring til vår 110-sentral selv om det ikke er forskriftskrav. Fordelen er at etaten varsles tidlig, når det ikke er folk i bygget som kan oppdage brann. Dette gir også verdisikkerhet ved at bygninger ikke går tapt i brann, sier Tangedal.

LES OGSÅ: Har ventet i 12 år på Korsvollhall: – Har vi ikke ropt høyt nok?

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse