Bråtenalleen barnehage gjenoppstår

BLIR BARNEHAGE: Tone Tellevik Dahl, nå byråd for barnehager, sammen med Arbeiderparti-kollega Bent M. Larsen i bydelsutvalget, sto på branntomten i Bråtenalleen i sommer, og lovte gjenoppbygging. Nå blir det en realitet. FOTO: KATARINA POENSGEN

Etter at Bråtenalleen barnehage brant i 2011, har tomta stått tom. I sommer lovte Arbeiderpartiet å bygge den opp igjen, dersom de fikk byrådsmakt.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
25.02.2016 kl 13:26

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Faktaboks Barnehager

Barnehagestatus i Nordre Aker

  • Pr. 15.12.2015 er det plassert 3757 barn i barnehage i bydel Nordre Aker
  • Plassene fordeler seg slik: I de kommunale barnehagene er det 573 barn under 3 år, og 913 barn over 3 år. I de ikke-kommunale barnehagene er det 949 barn under 3 år, og 1322 barn over 3 år. Av disse er 120 plasser i familiebarnehager.
  • Pr. 31.01.2016 er det ikke meldt om ledige plasser fra barnehagene. Dette betyr kun at eventuell ledig kapasitet ikke er meldt til bydelen ved Søknadsenheten pr. nå. Det kan allikevel være enkelte ledige plasser i barnehagene, som etter hvert meldes inn for opptak.
  • Pr. 31.01.2016 står det 95 barn på søkerliste til plass i bydel Nordre Aker som ikke allerede har et tilbud og som ønsker oppstart innen utgangen av februar. Av disse søkerne er 39 født i 2015, 37 født i 2014, 11 født i 2013. Til sammen 8 barn over 3 år, uten annet tilbud, står nå på søkerliste til barnehageplass.

Kilde: Bydel Nordre Aker

GREFSEN: – Vi har ikke råd til å la tomter som er regulert til barnehager være ubebygd, sa daværende ordførerkandidat Tone Tellevik Dahl (Ap) til Nordre Aker Budstikke i valgkampen i fjor sommer.

Lovte oppbygging

Sammen med lokalpolitiker Bente M. Larsen lovte hun at Bråtenalleen barnehage skulle bygges opp igjen dersom Arbeiderpartiet kom i posisjon. Det sittende byrådet bestående av Høyre og Venstre ville imidlertid ikke prioritere reetablering av barnehagen i Bråtenalleen, til tross for at var tverrpolitisk enighet om det i Nordre Akers bydelsutvalg.

– Flere av bydelene våre har nå praktisk talt full etterspørselsdekning og vel så det. På bynivå får alle med rett, og cirka 42 prosent av dem uten rett, plass, men det er ujevnt fordelt, sa daværende byråd for utdanning, og ansvar for barnehager, Anniken Hauglie (H) til Nordre Aker Budstikke i juni.

Bydelspolitikerne pekte nettopp på at barnehagedekningen i Nordre Aker var for skjev:

– Det er egentlig ikke et tilbud for foreldre hvis de må kjøre kilometer etter kilometer for å komme seg til en barnehage, sa BU-politiker Bente M. Larsen.

HUSKER DU DENNE? Dette er Oslo beste barnehage, og den ligger i Nordre Aker!

Barnehage i 2017

Tone Tellevik Dahl ble ikke ordfører etter valget, men byråd for oppvekst og kunnskap. Arbeiderpartiet, Miljøpartiet de Grønne og SV dannet byråd, og nå er det klart:

Bråtenalleen barnehage skal bygges opp igjen, og åpner etter planen høsten 2017.

Det kom fram da barnehagesituasjonen i Nordre Aker ble redegjort for i bydelsutvalgets møte 18. februar.

LES OGSÅ: Barnehagebyråden vil lære av Nordre Aker, som er «best i klassen»

Omsorgsbygg KF har fått i oppdrag å planlegge og prosjektere en barnehage på branntomten, med 144 storebarnsplasser, noe som tilsvarer åtte avdelinger.

– Vi har en god men skjev barnehagedekning i Nordre Aker. Det er flott at familier på Grefsen og Lillo endelig får sin etterlengtede barnehage. Denne avgjørelsen er en seier for oss i bydelsutvalget, sa Arbeiderpartiets gruppeleder Bente M. Larsen i bydelsutvalgsmøtet 18. februar.

Det nye byrådet har vedtatt å bygge 1500 nye barnehageplasser i Oslo i perioden 2016-2017, i tillegg til de 1500 som allerede var planlagt, går det frem av informasjonen fra Bydel Nordre Aker.

BAKGRUNN:

Ingen ledige plasser

Det var per desember i fjor 3757 barn i barnehager i Nordre Aker, fordelt på kommunale, ikke-kommunale og familiebarnehager. 31. januar var det ikke registrert noen ledige plasser. På samme tid sto 95 barn, som ennå ikke hadd fått noe tilbud, på venteliste.

Søknadsfristen til hovedopptaket i 2016 er 1. mars. Foreløpig anslår bydelen at det vil være 557 ledige plasser til barn under tre år og 158 plasser til barn over tre år fra høsten av. Dette kan imidlertid endres når barnehagene rapporter inn faktisk kapasitet.

LES OGSÅ:

Nordre Aker Budstikke: Hold deg oppdatert med vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse