Test: Asus VK246H: Bredformat med mangler

 

Hovedkortgiganten burde nok ha jobbet mer med sin nye skjerm.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Det største problemet med Asus-skjermen er bakgrunnsbelysningen som skinner ujevnt igjennom på flere steder.

HARDWARE.NO: Asus har ikke nådd helt i mål med deres VK246H. Skjermen er på mange måter et veldig godt forsøk, men de burde nok ha brukt litt mer tid på utviklingen.

Fargene rødt og grønn er veldig gode, sammen med sort som kan være noe lys. Hvit trekker mot blått, mens blått trekker en anelse mot sort.

Det største problemet er derimot ikke fargene, men bakgrunnsbelysningen som skinner ujevnt igjennom på flere steder. Sistnevnte er så fremtredende at du legger merke til det både under filmer og i spill.

Skjermen har et oppgitt responstid på 2 ms, et meget ambisiøst tall. Under test føler vi at etterslepet i realiteten må være noe større, da vi har testet skjermer med en responstid på både 5 og 6 ms som i praksis oppfører seg raskere.

De grunnleggende tilkoblingene er på plass, men det stopper der. Vi setter pris på, og forventer, at HDMI-tilkoblingen er på plass med tanke på at skjermen også er HD 1080p-klar. Om vi kunne fått et ønske oppfylt, ville vi gjerne ha sett en helt vanlig videoinngang.

Slik vi ser det er Asus VK246H priset riktig. Den koster ikke avskrekkende mye, men som alltid finner du noe som er rimeligere. Du må ut med rundt 2700 kroner, og skjermen finnes allerede i norske butikkhyller.

Alternativ tekst mangler

Les hele testen av Asus VK246H på Hardware.no

Interessert i tekno? Les mer på Tek.no

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse