Brenner for bad på Sogn

Drømmen om bad i Bydel Nordre Aker lever videre, mens man venter på Byrådets Bademelding.

Sogn bad slik det ser ut i dag har sterkt behov for en oppgradering. Kanskje blir det nytt badeanlegg her? Arkivfoto

Bydelsutvalget følger opp tidligere ønsker om bad i bydelen, fortrinnsvis i Sognsveien 80 eller Sandakerveien.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
18.06.2012 kl 10:15

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
NORDRE AKER: Ønsket om et bad i bydelen er på ingen måte nytt, og bydelspolitikerne ønsker å hoppe i et nytt basseng så snart som overhodet mulig.

- Det er utålmodighet i bydelen når det kommer til dette, sier bydelspolitiker Erik Borge Skei (V), som lenge har engasjert seg for bad.

LES MER OM VENSTRES ENGASJEMENT FOR BAD HER

LES MER OM BADEØNSKER HER

Det er mange grunner til at akkurat Bydel Nordre Aker bør få et bad.

- Vi er en bydel som passerer 50.0000 innbyggere i høst, og Sogn bad er gammelt og utslitt og står i fare for å blir nedlagt når skolen omdisponeres, sier Borge Skei.

Våren 2013 relokaliseres skolen på Risløkka, og selv om badet trolig ikke legges ned samtidig, er det heller ikke lett å si hvor lenge det vil være i bruk.

Venter på bademelding

Det har ikke vært bygget noe offentlig bad helt siden Holmlia bad sto klart i 1983, så behovet for nye bad i byen er definitivt til stede.

Byrådet skal til neste år legge fram en etterlengtet bademelding som, som tar for seg hvilke bademuligheter byens befolkning skal få.

Ansvarlig byråd Ola Elvestuen har tidligere uttalt seg om at Vestkantbadet skal bestå, og har også vært positiv til et nytt bad i Bydel Nordre Aker, enten på Sogn eller i Nydalen, slik Venstre sentralt har programfestet.. Mens bydelen venter på byrådets bademelding vil lokalpolitikerne gjerne gjøre det klart at tomtene i Sognsveien 80(dagens Sogn videregående skole), eller i Sandakerveien113-119 (overfor BI i Nydalen) er aktuelle badekandidater.

Badeland?

- Man tenger minimum et 25- eller 50-metersbasseng et vartmtvannsbasseng til funkssjonshemmede og reumatikere og ett til familier med små barn, presiserer Borge Skei.

Bydelen sier heller ikke nei til et badeland, men det er foreløpig usikkert om vil bli aktuelt.

De to aktuelle tomtene er i disse dager aktuelle å trekke fram igjen, siden nye reguleringsprosesser er i gang.

- Det begynner å haste litt, så det er bra at det kommer en bademelding snart, sier Borge Skei.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse