Brenner for bydelsidentitet

I alleen: BU-nestleder Per Elling Braseth-Ellingsen (V) trives godt mellom trær og universitetsbygg på Blindern. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Per Elling Braseth- Ellingsen (V) gikk systematisk til verks før han valgte hvilket fotball-lag han skulle holde med i hovedstaden.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
10.02.2008 kl 19:08

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker: Vi møter BU-nestleder Per Elling Braseth-Ellingsen i alleen mellom de høye Universitetsbygningene på Blindern. Her trives han godt, og har lagt ned mye tid her de siste årene. Endelig har han masteren i teknologi, innovasjon og kunnskap i boks.

Påvirket av Finn Bjelke

Per Elling vokste opp i Bodø, der han spilte fotball for den lille klubben Junkeren. Erkerivalen var Bodø/Glimt.

– Da vi ble eldre og skulle holde med et lag var det aldri naturlig å bli Glimt-supportere, siden vi hadde mislikt dem så sterkt under oppveksten.

Da han flyttet til Oslo for ti år siden var det for å være servitørlærling på Bar & Restaurant på Majorstua. Der møtte Per Elling, som har fagbrev som servitør og vinkelnerutdanning fra gastronomisk institutt i Stavanger, radioprateren og Lyn-entusiasten Finn Bjelke.

– Han var veldig opptatt av at jeg skulle bli Lyn-supporter. Jeg gikk i en periode systematisk på kampene til Lyn, Vålerenga og Skeid for å se hvordan de spilte. Valget falt på Lyn, for det var rett og slett de som spilte best fotball. Og Finn, han ble fornøyd, humrer Per Elling.

Yngstemann

– Men jeg er nok ganske systematisk også i politikken. Jeg prøver alltid å tillegne meg så mye informasjon og å gå så grundig inn i sakene som mulig, sier 28-åringen.

Han er den yngste faste representanten i bydelsutvalget (BU), men kapret likevel posisjonen som nestleder etter valget i høst.

– Jeg tenker ikke spesielt over at jeg er yngst, og ser hverken på alderen som en fordel eller ulempe. BU har mange eldre og rutinerte medlemmer, men jeg ser på min tverrfaglige bakgrunn som et pluss. Jeg har et menneskesyn der jeg møter mennesker på bakgrunn av hva de sier og gjør, ikke ut fra alder, hudfarge eller legning, sier Per Elling.

Forutbestemt?

Kanskje er det politiske engasjementet hans forutbestemt. For først etter at Per Elling selv ble aktiv i Venstre på slutten av 90-tallet, fikk han greie på at oldefaren hadde vært stortingsrepresentant for Nord Salten – og det fra samme parti.

– Jeg ser for meg at jeg alltid kommer til å være politisk engasjert, og på sikt kan jeg godt se meg selv som folkevalgt i et høyere organ, sier han, som allerede er innstilt som ny organisatorisk nestleder i Oslo Venstre.

Ønsker en samlet bydel

Per Elling har bodd i studentbyen på Kringsjå siden 2003, men allerede da han kom til hovedstaden for ti år siden, var det Nordre Aker han først flyttet til. To år i kollektiv på Korsvoll vekket interessen for bydelen.

– Jeg trives med kort vei til byen og kort vei til marka. Blandingen av det urbane og det rurale tiltaler meg, og er jo også i ekte Venstre-ånd, sier han.

Selv om Per Elling er glad i Nordre Aker, er han bekymret over at bydelen mangler en felles identitet.

– Jeg sier ikke at en Nordre Aker-følelse skal gå på bekostning av en Grefsen-Kjelsås- eller Sogn-følelse. Men jeg skulle ønske innbyggerne følte mer tilhørighet til hverandre på tvers av dissse geografiske områdene. Jeg savner at bydelen kunne vært enda mer knyttet sammen av kollektivtransport, sier han, og legger til:

– Jeg ser fram til bydelsdagene vi satte av penger til på 2008-budsjettet. Det var Avantor som tok initiativet til et fellessarrangement i Nydalen – for hele befolkningen. Vi ønsker et samarbeid med lokalt næringsliv og frivillige, der bydelen kan virke som en organisator og et mellomledd.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse