ANNONSE
Annonse

Sikkerheten skjerpes:

Brøt opp ståldør til Oslos drikkevannshus

Bunkeren ligger i skogen, nær Maridalsvannet, og bærer tydelig preg av å hatt besøk av taggere og grafittimalere opp gjennom tiden. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

– Vannprøver er tatt i etterkant av hendelsen, men ingenting tyder på forurensning, sier politioverbetjent Linn Rosenlund ved Majorstuen politistasjon. Nå skjerpes sikkerheten.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 27.04.2015 kl 11:34

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

KJELSÅS/MARIDALEN: Maridalsvannet, Oslos drikkevann, er godt passet på. I tilknytning til vannet, og Oset vannbehandlingsanlegg, beliggende der Maridalsvannet renner ut i Akerselva, er også bygninger som tilhører vannanlegget. I en av disse bygningene ble det nylig oppdaget innbrudd.

TIPS NORDRE AKER BUDSTIKKE!

Politioverbetjent Linn Rosenlund ved Majorstuen politistasjon bekrefter også utrykning.

Ståldør

– Det var en ståldør som var brutt opp i en betongbunker ved Maridalsvannet. Det er ingenting som tyder på at det er gjort skadeverk på innsiden, sier hun.

Siden bygningen er i tilknytning til drikkevannskilden Maridalsvannet har politiet bygningen under ekstra oppsikt.

Les også: Tidligere polititopp Hanne Kristin Rohde: Jeg skulle få kjørt meg langt forbi min daglige tålegrense

Prøver

– Det har derfor rutinemessig blitt tatt vannprøver i etterkant av hendelsen, men ingenting tyder på noen form for forurensning av Maridalsvannet. Det er heller ikke mistanke om det, opplyser politiet.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

Aktivitet

Vann- og avløpsetaten, ved seksjonsleder Kari Rommetveit Aasebø, opplyser følgende om saken.

– Innbruddet ble oppdaget ved en rutinekontroll. Vi vet at det har vært aktivitet rundt bygget tidligere, i forbindelse med blant annet tagging. Men så vidt vi vet, så er det lenge siden noen har brukt bygget til å tagge på, det er de samme tegningene som tidligere der nå, sier hun.

Rommetveit Aasebø fortsetter.

Alt inntakt

– Det er flere veldig gamle bygninger som er tilknyttet driften ved Oslos drikkevann, med forskjellige funksjoner. Gjennomgang av dette bygget, etter innbruddet ble oppdaget, viser at alt er inntakt, og det har ikke blitt foretatt noe form for hærverk i bygget, sier hun.

Har etaten god nok kontroll og god nok sikkerhet på de forskjellige tilliggende bygningene - bygninger som er en del av dagens operative vannforsyning?

Skjerper sikkerheten

- Vi var i gang med å installere innbruddsalarm på dette stedet og det vil bli ferdigstilt i løpet av kort tid. Men det er økt fokus på sikkerhet i hele samfunnet, derfor går også vi i vår etat gjennom alle våre objekter for å styrke sikkerheten, sier Aasebø.

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse