ANMELDELSE: James Cameron's Avatar: The Game: Bruk heller pengene på filmen

 

Avatars ambisiøse rollespill-aspirasjoner blir dødfødt fra starten av.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
21.12.2009 kl 16:05

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

VAKKERT: Det mest positive man kan si om Avatar er at det ikke er direkte stygt; den frodige planeten Pandora er både vakker og mystisk på samme tid.

SPILLVERKET.NO: Spill basert på film vil etter all overveiende sannsynlighet være like gjennomført og spennende som en dårlig episode Hotel Cæsar.

Men James Cameron's Avatar: The Game er overraskende nok ikke basert på den kommende storfilmen.

Wikipedia fortalte meg nemlig at dette spillet er en forløper til handlingen i filmen.

Hvorfor ty til Wikipedia spør du? Jo, utviklerne av Avatar-spillet forventer tydeligvis at spilleren er eksperter på Avatars univers på forhånd.

Det blir nemlig aldri forklart hvem den tilfeldige muskelbunten vi tar kontroll over egentlig er, hvor handlingen faktisk finner sted (jeg fikk etter hvert med meg at det er snakk om en eller annen fremmed planet ved navn Pandora) eller hvorfor man innledningsvis på død og liv skal utrydde alt som kryper og går på denne planeten.

Les også: Ubisoft spillmatiserer Cameron-film

Tradisjonelt actionspill

Avatar: The Game er et nokså tradisjonelt actionspill, med samme grunnleggende gameplay som stortitler som Gears of War, og på den annen side spill som God of War.

Spillet har et respektabelt utvalg skytevåpen og nærkampvåpen. Man får spre glede både med standard kulespyere som maskingevær, hagler og pistoler, men det er også mulig å føre mer tradisjonell krig med spyd, kniver og pil-og-bue.

Tidlig i spillet blir man nemlig tvunget til å velge side, du kan støtte de invaderende leiesoldatstyrkene du teknisk sett selv er en del av, eller hjelpe de blåhudede Na'vi til å overleve.

Sniktitt: Fremtidens spillteknologi?

Svært lite bra

Avatar: The Game klarer det kunsttykket å være et typisk filmspill, uten å egentlig være det. Alt tyder på at utviklerne en gang i tiden hadde store ambisjoner med dette spillet, med ulike fraksjoner, massevis av våpen og rollespillgrensesnitt.

Men det som funker i teorien er ikke alltid like gunstig i praksis. Avatar er et spill som gjør veldig mye, men svært lite bra.

Selv om utviklerne har hatt betraktelig frihet i utformingen av historien og handlingen har Avatar fått den samme skjebnen som de fleste filmspill har, det er tydelig at Avatar: The Game er et svært forhastet produkt.

Les hele anmeldelsen av James Cameron's Avatar: The Game på Spillverket.no

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse