Brukes som søppelplass

 

Søppelet flyter på plassen mellom Domus Atletica og Forskningsparken. – Hvem er det som tror det er greit å bruke dette som avfallsplass, spør Ola Eklund.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Ola Eklund mener det er uakseptabelt at noen bruker Gaustadbekkdalen, nedenfor Ringveien, til søppelplass. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

GAUSTADBEKKDALEN: Malingsspann, bildekk, plankerester, en datamaskin, søppelsekker med tomme melkekartonger, vaskemidler og mengder med klær – og i en busk ligger det en brødbakemaskin.

På parkerings- og anleggsplassen i Gaustadbekkdalen nedenfor Store Ringvei, flyter det med søppel.

Blitt verre i høst

– Det ser jo ut som en avfallsplass, sier Ola Eklund frustrert.

Han har fulgt med på hvordan søppelmengden har bygget seg opp i løpet av høsten. Og aldri er det noen som rydder opp.

– Dette forslummer området, og ser ikke pent ut, sier Eklund.

Anleggsarbeidere?

Ut fra avfallet mistenker han at det kan være dumpet av anleggsarbeidere. Et dokument fra arbeidstilsynet adressert et byggefirma i Oslo kan tyde på det.

Eklund spør seg om det er slik at anleggsarbeidere stasjonert i brakkerigger i området ikke har tilgang på andre steder å kaste søppelet sitt.

– Men noen har også ment at tøyet er stjålet fra Uff-beholderne ved Ullevaal stadion, og kastet her, sier Eklund.

Siden det ikke har blitt ryddet på området, er han bekymret over at enkelte kan oppfatte at det er et akseptert sted for avfallsdumping.

– Hvem som har ansvar for å rydde opp igjen og passe på at dette ikke skjer? Det kan da ikke være tillatt å la dette ligge, sier Eklund.

Skal følge opp

Eierforholdet på tomten er en «miks» mellom Statsbygg og Oslo kommune, opplyser eiendomsforvalter Ivo Negulic i Statsbygg Øst.

Statsbygg leier ut deler av sin tomt internt (til Statsbygg Øst i forbindelse med utbyggingen av IFI2-prosjektet i Forskningsparken), mens Universitetet i Oslo disponerer noe av tomten til parkering for ansatte.

– Vi var ikke klar over dette problemet, sier Negulic, som forteller at Statsbygg ikke driver kontroll av området.

– Vi skal undersøke hvem som eier denne delen av tomten. Sannsynligvis er det Statsbygg. Vi kommer til å sende noen til området og få fjernet avfallet, sier han.

Negulic mener det kan bli vanskelig å spore opp hvem søppelet kommer fra.

– Men vi skal ta det opp med dem som leier, sier han.

Problemer tidligere

Han skal også sjekke ut om anleggsarbeiderne tilknyttet Forskningsparken-prosjektet står bak.

– Men jeg tror ikke det er sånn de jobber, sier Negulic, som vil holde et øye med området fremover. Statsbygg har nemlig også tidligere hatt problemer i området.

– Vi har hatt problemer med at folk har forsøkt å bosette seg med telt i Gaustadbekkdalen, men det ble vi kvitt i fjor sommer, sier eiendomsforvalteren.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse