ANNONSE
Annonse

Brukte 185.000 på å rydde romleir

Statsbygg betaler dyrt for opprydding av friområde.

SØPPELBERG: Innleide entreprenører brukte rundt en uke på å fjerne søppel og andre etterlatenskaper etter romleirene på Sognsvann. Regningen kom på 185.000 kroner. Foto: Foto: Øystein Dahl Johansen

Oppryddingen av leirene ved Sognsvann tok nesten en uke.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 07.01.2014 kl 14:38

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

SOGNSVANN: 21. november gikk Namsfogden, politiet og mannskaper innleid av grunneier Statsbygg til aksjon mot romleirene sørvest for Sognsvann.

Beboerne var på forhånd varslet om at utkastelsen ville bli iverksatt denne dagen, etter at ankesaken ble forkastet og kjennelsen fra Oslo Byfogdembete ble stående.

SE BILDER FRA UTKASTELSEN HER.

Til allmenn ferdsel

Oppryddingen pågikk i nesten en uke og sluttregningen fra den innleide entreprenøren kom på cirka 185.000 kroner, opplyser Hege Njaa Aschim, kommunikasjonsdirektør i Statsbygg.

Det er ikke kjent hvor mye som ble kjørt bort, men det var betydelige mengder telt, madrasser, søppel og andre eiendeler i leirene da dittOslo.no var på stedet under utkastelsen.

-Vi tar til etterretning at det er slik, men regner med at det ved en eventuell ny situasjon ikke skal ta så lang tid før vi får til en utkastelse fra eiendommen vi forvalter for staten. Det er i flere rettsrunder slått fast at området ikke skal brukes til permanent bosetting, dette er et område til allmenn ferdsel og bruk for alle, sier Hege Njaa Aschim.

De samme leirene ble også ryddet i fjor sommer, da kom regningen på 350.000 kroner.

LES OGSÅ: 

- Friområdet har blitt et toalett

- Fengslene vil bli fulle av romfolk

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse