ANNONSE
Annonse

Brukte skattepenger til å kjøpe leiligheter for 100.000 per kvadratmeter

Oslo kommune kjøpte boligdelen av Kjelsåsveien 130 i 2016. Foto: BOLIGBYGG

For snart to år siden. Vel anvendte penger?

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 24.10.2017 kl 15:51

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

KJELSÅS:Nordre Aker Budstikke har tidligere denne måneden fortalt om bygget i Kjelsåsveien 130, som kommunen ved Boligbygg kjøpte for 48,5 millioner kroner tidlig i 2016.

Samme bygg ble solgt for 25 millioner kroner to år tidligere. Da kunne kommunen ha brukt sin forkjøpsrett, men gjorde det ikke.

Kjøpet i 2016 gjaldt boligdelen av bygget i andre etasje og tredje etasje, to små leiligheter i første etasje, samt en del av kjelleren.

Granskes

Kommunens kjøp skal granskes, etter at det i media har kommet frem at Boligbygg har kjøpt leiligheter og bygårder til en mye høyere pris, enn de har blitt solgt for kort tid i forveien.

Rune Vedal, som eier Runes Minivarehus som holder til i bygget, kjøpte samtidig ut første etasje, og størstedelen av kjelleren, for 8,5 millioner kroner. Her kan du lese hele den tidligere saken i Nordre Aker Budstikke.

Mandag skriver Nettavisen at i tillegg til 48,5 millioner kroner for kjøpet, brukte Boligbygg 12,6 millioner kroner på oppussingsarbeidet på de 26 leilighetene, etter at de tok over leilighetene.

100.000 kroner pr. kvadratmeter

– Det gir en oppussingskostnad per leilighet på rundt en halv million kroner, noe som presset prisen per kvadratmeter i leilighetene til mellom 90 og 100.000 kroner. Den siste prisstatistikken fra bydel Nordre Aker, viser at snittprisen i området er 79.200 kroner - mens den var rundt 70.000 kroner da kommunen kjøpte leilighetene, skriver Nettavisen.

Om det var verdt pengene, eller ikke, ønsker ikke Boligbygg å svare Nettavisen på.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse