Brunsneglekampen er i gang

Samling på Langsetløkka mandag kveld - tema: Hvordan bli kvitt brunsneglene? FOTO: PRIVAT

Mandag kveld samlet folket seg i kampen mot brunsneglene.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
11.08.2015 kl 13:27

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Felles innsats for bekjempelse av brunsneglen, fra venstre Torbjørn Hjelm, Arnfinn Hallquist, Herdis Hjelm og Axel Lund. FOTO: KRISTIN TUFTE HAGA/ARKIV NORDRE AKER BUDSTIKKE

KJELSÅS: – Vi er flere naboer som nå har startet brunsneglekampen her i Langsetveien. Men vi håper jo på at flest mulig i området engasjerer seg i kampen om å redusere og kanskje bli kvitt brunsneglene, sa Arnfinn Hallquist, som møtte Nordre Aker Budstikke for noen dager siden, sammen med Axel Lund, Torbjørn Hjelm og Herdis Hjelm.

Brunsneglene er en trussel mot hagene, blant annet spiser den opp planter og blomster.

Blindpassasjer

– Brunsneglen (og harlekinmarihøna) er eksempler på fremmede arter som har kommet inn til Norge som blindpassasjer ved planteimport, og som har spredd seg og nå er en skikkelig hodepine for mange hageeiere, uttalte miljøminister Tine Sundtoft til Aftenposten tidligere i sommer.

50-500 millioner

I samme sak står det også at Vista Analyse og Norsk institutt for naturforskning, har regnet ut at brunsneglen alene koster oss 50 og 500 millioner kroner i året, kostnad refereres til hageeiernes innsats og ødelagte blomster. Regnestykket innebærer også at man setter en pris på hageeiernes fritid.

Det er Nemaslug, som skal ta kverken på Kjelsås brune snegler. Faktisk ved at sneglene skal få lyst til å spise hverandre.

LES OGSÅ: Fylkesmannen avslo naboenes Rønningen-protester

Samling

Mandag kveld var det samling i regi av naboene i Langsetveien, på Langsetløkka på Kjelsås.

– Over 30 møtte opp, med bøtter og spann på folkemøtet mandag kveld. De fikk alle utdelt middel som start til videre kamp. I tillegg oppfordret vi til å fortsette å spre budskapet videre, forteller Arnfinn Hallquist.

Kannibalmetoden

– Brunsneglene er kannibaler - altså de spiser gjerne hverandre. Så ved å blande ut Nemaslug i vann, klippe sneglene i to og ha de i blandingen, og så legge de ut som åte for de andre sneglene, så skal de forhåpentligis utrydde seg selv, ifølge beboerne i Langsetveien.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse