I verste konsekvens: – Bryter opp villastrøk på en svært dårlig måte

Nedre Grefsen - på oversiden av Ring 3 - hva blir fremtiden her? FOTO: KRISTIN TUFTE HAGA

– Ingen så nok for seg at en utbygging på Storo og Nydalen innbefattet områder på Grefsen og Disen, ifølge venstrepolitiker Erik Borge Skei (V)

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
03.03.2016 kl 15:44

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Politiker Erik Borge Skei har nå startet jobben for å få snudd vedtaket om fortetting - også på oversiden av Ring 3 - nedre Grefsen. FOTO: ARKIV NORDRE AKER BUDSTIKKE

GREFSEN: Den har mildt sagt skapt et veldig stort engasjement, saken om utbygging rundt kollektivknutepunktet Storo. Det var i menighetsbladet Talefoten saken først ble nevnt.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

I kommuneplanen frem mot 2030, er det ikke spesifikt nevnt nedre Grefsen som utbyggingsområde med fortetting, men på et kart, som er vedlagt planen, så er også området nedre Grefsen berørt.

LES OGSÅ: Tåsenjenta Mathilde (17) og Niat (18) har satt fyr på nettet

Nordre Aker Budstikke delte saken på facebook mandag kveld, og reaksjonene lot ikke vente på seg.

– Helt på trynet! Nye Stovner? Denne saken skurrer! Fæle billigproduserte blokker? Vi må da kunne stoppe dette!

Er noen av reaksjonene - her kan du lese resten og kommentere selv hvis du ønsker.

Erik Borge Skei, venstrepolitiker, tidligere leder av Miljø-, plan- og samferdselskomiteen og medlem av bydelsutvalget i Nordre Aker i forrige periode, da planen var på høring, uttaler nå følgende:

– Administrasjonen så ikke

– Det er ingen tvil om at forrige bydelsutvalg ville gått kategorisk i mot dersom tiltaket hadde vært erkjent under behandlingen. Selv om fortetting omkring kollektivknutepunkt vanligvis er et godt prinsipp, er det en dårlig idé her. Administrasjonen overså dette i sin saksfremstilling, og dessverre fanget ingen lokale politikere dette opp under behandlingen, ei heller andre.

Han fortsetter.

– Ikke enkelt å se

– Ingen så nok for seg at en utbygging på Storo og Nydalen innbefattet områder på Grefsen og Disen, og selv i ettertid er det ikke helt enkelt å få øye på disse konsekvensene selv når den svært omfattende planen leses målrettet.

Skei mener nå planene må snus så raskt som mulig.

– Uavhengig av årsak må dette snus så snart som mulig. Det ligger ingen automatikk i høy utnyttelse i hele området, men i verste konsekvens kan tiltaket bryte opp villastrøk på en svært dårlig måte.

Vedtaket

Skei vil nå ta tak i saken.

– Vedtaket må omgjøres. Jeg vet at det blir en gjennomgang i MPS-komiteen 14. mars og påfølgende behandling i bydelsutvalget i første mulige møte. Slik jeg har oppfattet det, ligger det an til en samlet henvendelse inn mot Rådhuset fra flere politiske partier i bydelen. Jeg har allerede varslet dette tydelig inn mot egen bystyregruppe, sier Erik Borge Skei.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

Nordre Aker Budstikke følger saken.

LES OGSÅ:

Nordre Aker Budstikke: Hold deg oppdatert med vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse