BU-leder og nestleder på plass

Egil Ihlen (H) blir BU-leder i fire år til. Her i prat med "portvaktene" til forrige lørdags fotballkamp på Grefsen Stadion, mellom Kjelsås herrer 2. div. og Strømmen. Fra venstre Arne Sæther, Egil Ihlen og Tom Johansen. Foto: Kristin Tufte Haga

- Jeg er selvfølgelig glad for tilliten, sier Egil Ihlen (H) som blir BU-leder i fire nye år.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker: Nordre Aker-valget ga borgerlig flertall for bydelen. Første del av bydelsutvalgs-forhandlingene (BU) kom i mål forrige onsdag - mellom Venstre på vippen, Frp og Høyre. Sittende BU-leder Egil Ihlen (H) fortsetter i fire nye år, og Venstre får nestlederen, mest sannsynlig ved Per Elling Braseth-Ellingsen.

- Det har vært en arbeidsom uke, men nå er ting på plass, sier Ihlen, som er glad for at han er vist tilliten som BU-leder i en ny fireårs-periode.

Viktig posisjon

- Høyre er det ledende partiet med flest stemmer blant det borgerlige flertallet i BU, og BU-leder-posisjonen er viktig. Lederen får førstehåndskunnskap til de forskjellige sakene. Han/hun har ansvaret for å fremme og fronte sakene i BU, og har et ekstra ansvar å følge med i administrasjonens arbeid, og ta opp saker som er viktige for innbyggerne. BU-lederen avholder også ukentlige møter med bydelsdirektøren, sier Ihlen.

- Hvilke saker som kommer vet man jo ikke. Store byggesaker blir sikkert en utfordring for bydelen. Men Høyre vil selvsagt også fronte viktige politiske saker som blant annet å trygge lokalsamfunnet, opprettholde god eldreomsorg og eldresentrene, samt arbeide for kvalitet i skolen. Frivillige lag og organisasjoner må også støttes opp om, sier Ihlen, som selv har vært leder av Kjelsås Idrettslag.

Forplikter

Etter at personstemmene var talt opp, viste de et jevnt løp mellom Aps BU-leder kandidat Ivar Christiansen og Høyres Egil Ihlen.

- Det som er annerledes ved dette valget er at BU-politikerne ikke er oppnevnt sentralt. Den tilliten innbyggerne i Nordre Aker viser de enkelte BU-politikerne ved direktevalget, forplikter selvsagt enda mer, sier Ihlen, som oppe i all politikken også har andre planer.

- Nå skal vi snart starte et familiefortagende innen delikatesse på Kjelsås. Så det blir en hektisk tid fremover. Men helt sikkert veldig spennende og engasjerende også, forteller den nyvalgte BU-lederen for Nordre Aker.

- Stiller du som BU-leder kandidat også i 2011?

- Jeg tror vel dette er den siste perioden jeg er inne i. Men man skal aldri si aldri!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse