BU må vente

Det nye bydelsutvalget får ikke møtes før bystyret gir klarsignal.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
11.10.2007 kl 09:45

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker: - Jeg må innrømme at det nok har vært litt dårlig kommunikasjon mellom politikerne og administrasjonen, sier Bydelsdirektør Mona Taasen til Nordre Aker Budstikke. Administrasjonen var i gang med å planlegge møter med det nye bydelsutvalget, da beskjeden om å vente kom fra Rådhuset. - Vi trodde at når det var direktevalg til BU, så var representantene klare da valgstyret godkjente oslovalget i september, sier Taasen. Det viste seg å ikke stemme. BU, som er et underutvalg av bystyret, må godkjennes av politikerne på bynivå før de kan tre sammen. - Det nye bystyret møtes ikke før onsdag 17. oktober, forteller bydelsdirektøren.

Hun forklarer videre at sammensetningen av Oslos nye byråd blir avklart og godkjent samme kveld. Først etter dette møtet kan bydelene kalle sammen de nye representantene i bydelsutvalgene. Taasen avviser at BU-utsettelsen har noe å si for det politiske liv i bydelen.

- Nei, det har ingen praktisk betydning. Vi hadde nylig et ekstramøte med det gamle BU for å ta unna saker som ligger til behandling. Etter fire år med det samme utvalget har vi gode rutiner på det, sier bydelsdirektøren. Hun legger til at bydelsadministrasjonen også har mulighet til å behandle hastesaker midlertidig, i påvente av politisk godkjenning, slik at det ikke skal hope seg opp.

Som Nordre Aker Budstikke tidligere har skrevet, vil det nye BU bestå av to mandater fra Venstre, fire mandater fra Arbeiderpartiet, to fra SV, fire fra Høyre, to fra FrP og et fra RV.

- Som gammel bydelsdirektør er det er alltid litt blandet mellom forventning og spenning når man møter et nytt bydelsutvalg. For oss er det viktig med et godt samarbeidsklima. Det er spennende at vi får inn RV, det har vi ikke hatt før. Det er det også at vi får inn to representanter fra Venstre. Samtidig mister vi KrF. Vi får en endring i sammensetningen av politiske partier og av personer. Vi må se hva slags tone politikerne har seg i mellom. Vår oppgave er å få de til å samarbeide og å legge til rette for god dialog mellom partiene. Av bydelene med blått flertall, er Nordre Aker den mest "blå-røde", sier Taasen. Når bystyret har gitt sin godkjenning vil bydelsutvalget konstitueres i et møte den 1. november, opplyser bydelsdirektøren.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse