Budstikka får konkurranse

Kjelsås-jentene Hedda Lorang, Gro Sørum og Ingeborg Sandvik gir nå ut egen avis, her ute på oppdrag med kamera rundt halsen, blokk og sparkesykler. – Vi skriver om det som skjer; nyheter, men også blant annet vitser og "fem på gata", forteller de unge journalistene. Foto: Kristin Tufte Haga

Avismarkedet i Nordre Aker spisser seg til - nå har nemlig Kjelsås-jentene Hedda, Ingeborg og Gro bestemt seg for å gi ut sin egen avis!

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

KJELSÅS: - Foreløpig blir det nok de som bor i Lachmanns vei som får mulighet til å kjøpe avisen. Men det er bare å ta kontakt, så kan sikkert andre få tak i den også, forteller Hedda Lorang (12), Ingeborg Sandvik (11) og Gro Sørum (11).

Nyheter, vitser, 5 på gata

Jentene jobber nå med første utgave, og ifølge de unge journalistene så går avisprosjektet riktig så bra.

- Dette er jo ganske nytt for oss da! Men vi skriver om det som skjer rundt her. Blant annet nyheter - men vi har også med vitser. I tillegg har vi for eksempel "fem på gata", hvor vi spør fem tilfeldige personer om forskjellige spørsmål. Vi intervjuer både barn, unge og voksne, sier jentene, og legger til at det ikke er noe problem å få folk til å stille i avisen.

Hver måned

Avisen er planlagt å komme ut første gang i mai, og deretter håper jentene på én månedlig utgave.

- Vi skriver på pc-en hele tida, men tar notater på kladd. Vi har vært borte i skoleavis-laging, men det ble mye surr med den! Og det er jo kulere å lage vår egen avis da, mener jentene som til daglig går i sjetteklasse på Kjelsås skole.

- Vi håper jo på at folk som leser avisa vil synes at den har masse nyttig og morsomt stoff, sier Ingeborg, Gro og Hedda som ikke er helt sikre på at de blir journalister også i voksen alder - likevel kan det jo skje, ifølge jentene.

- Men hvordan fant dere på å lage avis da?

- Vi bare satt i den lille hytta vår og fant ikke på noe å gjøre. Så fant vi på å lage en avis, for moro skyld! Og så ville vi prøve noe nytt!

- Har dere funnet noe navn på avisen - eller?

- Ja; "Yes" - det lille ekstra!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse