Buss bortvist fra Gaustad

Tirsdag ba politiet russen vise hensyn overfor pasientene på Rikshospitalet. Natt til onsdag måtte de rykke ut til fest med 10-12 busser på Gaustad.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
27.04.2016 kl 09:01

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

GAUSTAD: Meldingene om støy på parkeringsplassen ved McDonald's kom inn til ordensmakten i 23.30-tiden tirsdag.

På Twitter skrev politiet:

Imellomtiden hadde de vært på stedet og avsluttet festen. Ifølge Osloby fikk én av bussene forbud mot å oppsøke stedet på 24 timer, ettersom det allerede hadde kommet klager på denne bussen tidligere på kvelden.

Forstyrret barn på sykehuset

Tirsdag skrev Nordre Aker Budstikke at politiet i helgen hadde fått meldinger om at russebråk fra parkeringsplassen ved hamburgerrestauranten på Gaustad forstyrret pasienter på barneavdelingen på Rikshospitalet.

Anne Merete Ansok, leder av Ungdomsavsnittet på Majorstuen politistasjon ba russen ta hensyn til barna, og ikke bruke denne parkeringplassen som festarena.

– Vi kommer særlig til å følge tett opp plassen ved McDonald's, nedenfor Rikshospitalet, der russebusser samles om natten. Vi har fått støymeldinger fra barneavdelingen på sykehuset. Dette går direkte utover barnepasientene, sa Ansok til Nordre Aker Budstikke tirsdag.

Mye russestøy

Til Osloby forteller Cathrine Sylju, operasjonsleder i Oslo politidistrikt, om en natt med mye russebråk. Tidligere på kvelden tvitret politiet om at ni busser ble bortvist etter bråk ved Skullerud.

– Vår oppfordring til russen er at de må ta hensyn til beboerne, sier Sylju til avisen.

Også i Asker og Bærum har det vært flere utrykninger på russebråk natt til onsdag. I helgen fikk russebusssjåfører i deres distrikt en sms der politiet klargjorde at busser som bråket i tettbygde mellom 23 og 06 risikerte avskilting og anmeldelse.

Overfor Dagbladet bekrefter operasjonsleder Per-Ivar Iversen at regelverket også vil gjelde i Oslo.

– Dette handler om at å tydelig forklare dem hva retningslinjene er. Russen må forholde seg til norsk lov, i likhet med alle andre, sier Iversen.

Nordre Aker Budstikke har tidligere i år skrevet om at Bymiljøetaten har skiltet flere store parkeringsplasser i Maridalen, Sognsvann og Sørkedalen med parkering forbudt for busser om natten, for å hindre russestøy.

LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse