ANNONSE
Annonse

Bussturen som kostet kvinnen 7700 kroner

Kvinnen hadde neppe sett for seg at bussturen til Sogn ville koste så mye. Foto: Illustrasjonsfoto

Da kvinnen satte seg på bussen på vei hjem til Sogn i Oslo, trodde hun neppe at turen skulle bli så dyr.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 11.02.2016 kl 23:59

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

SOGN: Det var en natt i oktober Nordre Aker-kvinnen i midten av 20-årene skulle hjem etter endt nattskift på sin jobb. Hun hoppet på bussen i siste liten, og rakk ikke validere billetten. Og det var herfra det begynte å bli dyrt. Kort tid etter at hun hadde satt seg på bussen kom det ombord billettkontrollører. Først da validerte hun billetten.

LES OGSÅ: Stjal bankkort, tømte konto, og ble pågrepet med falsk politi-ID

Kontrollørene oppdaget dette og kom bort til henne. De ville gi henne et gebyr og ba om å få se hennes legitimasjon. Her var allerede prisen for bussturen nådd 1150 kroner i gebyr. Eller 950 kroner om hun hadde betalt på stedet.

LES OGSÅ: Byr opp til dans

LES OGSÅ: Triller terninger

Nektet

Kvinnen nektet dog for at hun hadde gjort noe galt. Derfor ville hun heller ikke vise legitimasjon. Kontrollørene tilkalte dermed politiet.

Her er politipatruljen og kvinnen uenige om hva som videre skjedde. I Oslo tingrett denne uken forklarte hun at hun muntlig opplyste om navn og fødelsesnummer da politiet ba om dette.

Dog erkjente hun at hun kviet seg for å vise ID-kort til politiet. Den ene politibetjenten i patruljen forklarte i retten at kvinnen til tross for advarsel om straffeforfølgelse, fortsatt nektet å vise fram ID.

Bot

Ikke før etter at politiet hadde fisket fram et bankkort fra kvinnens lomme, ble hennes identitet klarlagt. Oslo tingrett fant grunn til å tro mest på politibetjentens forklaring.

Dermed ble bussturen dyr. Kvinnen ble dømt til å betale en bot på 7200 kroner. Hun må også betale 500 kroner i saksomkostninger.

Til sammen 7700 kroner, eller litt mer enn prisen for elleve månedskort.

LES OGSÅ:

Nordre Aker Budstikke: Hold deg oppdatert med vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse