- Bydelen mangler et eldresenter

Det er i dag kun tre eldresentre i bydel Nordre Aker.

Det mener Leif Bing Larsen, som i forrige bydelsutvalgsmøte stilte spørsmål ved planene om en ny barnehage på Grefsentunet.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
14.04.2009 kl 14:00

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
GREFSEN: Barnehagen skal etter planen stå ferdig til høsten. Bing Larsen er skeptisk til om området gir nok lekeareal, om luftforurensning og eventuell forurensning i grunnen, og trafikkbelastningen i området.

- Når barnehagebehovet nå snart er dekket, vil neste «bølge» melde seg, nemlig de store barnekullene etter krigen og som nå er eller snart blir pensjonister, sa Bing Larsen, og pekte på at det bare er tre eldresentere i bydelen; Damplass på Ullevål, Tåsen og Kjelsås.

- Avstanden mellom Ullevål og Tåsen er ganske nær den samme som avstanden fra Kjelsås og ned til Grefsentunet. Det fjerde benet mangler altså i dag, sa Bing Larsen.

Han mener det må foretas en grundig reguleringsmessig behandling, slik at både naboers og områdets interesser «vedrørende en så sentralt beliggende eiendom blir forsvarlig belyst med hensyn på adkomst, parkering, trafikkbelastning, tomtestørrelse, dispensasjonssøknader samt alternativt reguleringsformål som eldresenter».

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse