Bydelen med på råd

Byråd for byutvikling Merete Agerbak-Jensen (H) er strålende fornøyd med at det går mot kommunalt oppkjøp av bygningene på Berg gård, som Cerebral parese-foreningen har eid og disponert siden festekontrakt ble inngått i 1963. Foto: Fredrik Eckhoff

– Nå er det vårt ansvar å prioritere, sier nestleder i Bydel Nordre Akers bydelsutvalg, Per Elling Braseth-Ellingsen (V).

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

ULLEVÅL: Bydelspolitikerne er positive til at det endelig blir en avklaring rundt Berg gård. Byråd Merete Agerbak Jensen uttaler at bydelen vil bli tatt med på råd, og bydelspolitikerne har allerede diskutert bruksmulighetene.

For funksjonshemmede

– Det er en del ting som vi allerede har snakket om, for eksempel boliger for personer med nedsatt funksjonsevne, forteller Braseth-Ellingsen. Barnehager er også nevnt.

– Berg gård er et flott område, og i denne saken er det mange gode hensyn som må tas. Vi må gjennom en skikkelig prosess, sier han.

Verner om området

Bydelsutvalgets leder, Egil Ihlen (H), ser også frem til å være med på å legge en kabal for Berg gård.

– Det er positivt at byrådet kjøper bygnignene. Vi håper at vi blant annet får brukt noe av området til Omsorg+leligheter, sier Ihlen.

– Og så er det viktig å beholde områdene slik de er, at man ikke ødelegger de vernede områdene på Berg gård, understreker han.

– Det er viktig at kommuen eier et sånt område selv, og vi syns det er positivt at bydelen kan være med inn i behandlingen av saken og bidra inn mot sentrale etater, sier BU-lederen

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse