Bydelssjef og grillgourmet

Bydelsutvalgsleder Egil Ihlen (H) foran Nydalsveien 21, som fra 1. mars skal huse bydelsadministrasjonen.

– Jeg er og blir en lokalpolitiker, sier Egil Ihlen (H), Nordre Akers første og så langt eneste BU-leder.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
22.02.2008 kl 08:40

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker: Egil Ihlen smiler og ønsker velkommen inn til kontoret sitt i administrasjonen i Nydalsveien. Hver mandag har bydelsutvalgslederen kontortid i bydelen.

– Da ser jeg etter om det er saker som skal opp i bystyret og i komiteene som angår bydelen. Det hender også at jeg får telefoner og besøk av innbyggere. Jeg anmoder jo folk til å ta kontakt med meg om saker som angår Nordre Aker, sier bydelsutvalgslederen, som også reiser endel rundt til lokale lag, foreninger og bedrifter som en del av vervet.

– Ellers har jeg som BU-leder god dialog med administrasjonen i bydelen og ukentlige møter med bydelsdirektøren. Det er også BU-leders oppgave å fronte BUs politiske vedtak og sørge for at vi blir hørt av våre egne sentralt og i bystyret, sier han.

Når han ikke er bydelsutvalgsleder er Egil IT-konsulent i sitt eget firma, som på 80-tallet utviklet det første databasesystemet for sjøforsikring for det skandinaviske markedet.

– Jeg er også i ferd med å etablere en familiedrevet delikatesse- og gourmetbutikk, hvor vi skal produsere og selge vilt, fugl, fisk og skalldyr, samt egne spesialprodukter. Nå er vi på jakt etter egnede lokaler til driften, avslører han.

Overbevist av direktevalg

Da bydel Nordre Aker oppstod etter bydelsreformen ved årsskiftet 2003-2004, var det Egil som ble valgt til å stå ved det politiske roret som BU-leder. Han hadde allerede lang fartstid fra bydelspolitikken, blant annet som BU-leder i tidligere bydel Grefsen-Kjelsås.

– Jeg hadde egentlig bestemt meg for å gi meg etter forrige periode, men ble utfordret av at det nå var direktevalg også til BU. Det ble en mulighet til å se om folk hadde lagt merke til meg, sier Egil, som fikk beviset han trengte for å gå i gang med fire nye år.

Direktevalget satte også sitt preg på valgkampen.

– Vi gjennomførte mange husbesøk. Det er kjempegøy, for du vet ikke hvem som åpner døra eller hvilket parti de sympatiserer med. Jeg har likevel aldri opplevd å få døren slengt i ansiktet. Alle er veldig hyggelige, men det hender jo selvfølgelig at noen sier "Egil, partiet ditt er ikke noe for meg", og det må man jo bare respektere. Jeg hadde vel ikke hatt så mye interesse av å høre på hvis en fra SV ringte på for å drive valgkamp, smiler han.

Godt samarbeidsklima

– Direktevalget har skapt en litt annen atmosfære i BU enn tidligere. Partiene har mer fokus på egen politikk, noe som også var tydelig i hva de frontet i valgkampen. Men vi kan fortsatt skape konsensus om vedtak. I forrige BU-møte ble representanter fra Høyre og Arbeiderpartiet bedt om lage et felles innspill om ny grøntplan til byrådet. På den andre siden, så startet vi valgperioden med markaloven, som splittet BU. Vi har altså begge deler, men jeg opplever at alle i BU er genuint opptatt av bydelens beste. Da må det være lov å være uenige av og til. Ingen kommer til å bli klubbet av meg for å fremme egen partipolitikk. Det hadde blitt helt feil, sier Egil.

Han betror at en karriere i bystyret ikke frister, men at lokalpolitikken er det som står han aller nærmest. Derfor er bydelenes fremtid noe som engasjerer ham.

– Jeg syns det er veldig viktig at BU skal få bestå. Men hvis det skal være slik at vi stadig får færre oppgaver til bydelene, hva skal man da med BU i sin nåværende fasong og form? spør Egil.

– Jeg var veldig enig med det Ivar (Christiansen, Ap) sa i sitt intervju med Nordre Aker Budstikke, om at bydelene ikke må fratas sine ansvarsområder. Og det har jeg sagt til ham.

Kobler ut i hagen

Det å si ja til lokalpolitikken, betyr å si ja til å gi fra seg en god del av fritiden. For Egil er det likevel ikke noe problem å koble av når han får mulighet til det.

– Jeg er veldig glad i å sykle, og bruker Lillomarka og Maridalen mye. Det gir en indre fred og ro. Jeg er heldig som ikke har mer enn 30 sekunder ut i skogen fra der jeg bor i Lachmannsvei, sier BU-lederen. – Men også hagearbeid og sol og sommer er avkoblende.

Egil innrømmer at han for tiden sender noen lange blikk mot grillen, der den står lagret for vinteren.

– Jeg gleder meg veldig til grillsesongen, og synes det er moro å eksperimentere med grillmat. Jeg kikker bort på presenningen og sier til meg selv at "snart, snart er det på'n igjen", smiler Egil Ihlen.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse