– Bydelsstøtte til kunstnerne

Flere Frysjakunstnere møtte i åpen halvtime i tirsdagens (19.08.) Nordre Akers kultur- og oppvekstkomitémøte, for å vise sin støtte til galleri/kafé på Frysja. Fra venstre: Kunstformidler Linda Elizabeth Gray, kulturetatens Anne Olaisen, glasskunstner Ulla M. Brantenberg, tekstilkunstner Anna-liisa Silenti og Randi Eilertsen, billedkunstner. Foto: Kristin Tufte Haga

Bydelens kultur- og oppvekstkomité vil ha galleri- og kaféforslaget på Frysja inn i BU. – Slik kan bydelen blant annet vise sin støtte til saken, sier komitéleder May-Brith Døssland (V).

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
26.08.2008 kl 13:10

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

KJELSÅS: Tidligere i år har Nordre Aker Budstikke skrevet om oppussingen av kunstnerbyggene på Frysja. I tillegg utreder kommunen (kulturetaten) muligheten for å starte galleri med kafé i det hvite, gamle huset, mellom elva og Teknisk Museum (ved bilverkstedet) – i samarbeid med Frysjakunstnerne. Tirsdag (19.08.) foreslo bydelens Venstre og SV, i kultur- og oppvekstkomiteen, å løfte forslaget inn i BU (bydelsutvalget).

Bydelsstøtte

Tom Espen Møller (H) ønsket å vite hva slags rolle bydelen skal ha ved å fremme saken – siden prosjektet allerede jobbes med i Kulturetaten.

– Et BU-vedtak vil vise bydelens støtte til forslaget, sa leder av komiteen, May-Brith Døssland (V).

Selve vedtaket lyder; «BU ber administrasjonen arbeide sammen med kulturetaten, for å fortsette arbeidet med en prosess med formål å pusse opp lokalet på en slik måte at stedet kan drives som et profesjonelt galleri, kombinert med kafé.»

Forslaget fikk flertall – Frp var alene om å stemme imot. Saken skal senere opp i BU.

– En gave!

Flere Frysjakunstnere hadde også møtt frem i komitémøtet, for å vise sin støtte til saken.

– Dette vil være en gave til bydelen. Frysjakunstnerne er mange – og profesjonelle. Vi har dype røtter – mye å vise frem og mye å lære bort til andre, sa blant annet glasskunstner Ulla M. Brantenberg.

Lill Pleym la til at SV håper at et slikt galleri også vil gi rom til bydelens amatørkunstnere.

Kunstformidler Linda Elizabeth Gray var også til stede tirsdag – hun er foreslått av flere av kunstnerne til å drifte det planlagte galleriet med kafé.

Hønselovisa

I tillegg møtte Anne Olaisen fra Kulturetaten, som forvalter bygningene. Hun redegjorde for status av nevnte Frysjahus.

– Vi jobber videre med prosjektet – huset er under tørk og rehabilitering, også toalett vil bli innlagt. Vi går etter hvert for en prøveperiode med galleri og kafé – men med enkel servering. Men om vi får det til på denne siden av jul, kan jeg ikke love, sa Olaisen og viste til Hønselovisa-konseptet lenger nedover elva.

– Skulle likevel ikke kafédriften gå rundt, er det viktig at lokalet i ettertid fortsatt kan brukes i kunstsammenheng.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse