ANNONSE
Annonse

Byens laveste arbeidsledighet faller enda mer

Ledigheten for personer med yrkesbakgrunn fra bygg og anlegg går ned med 12 prosent i Oslo, sammenliknet med mars 2015. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP (ILLUSTRASJONSFOTO)

Arbeidsledigheten i Nordre Aker var rekordlav i februar. I mars faller den ytterligere.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 18.03.2016 kl 13:47

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

NORDRE AKER: Bydelen er nå den eneste med under 2 prosent arbeidsledighet. I midten av mars var kun 1,8 prosent av arbeidsstyrken helt uten jobb. Dette utgjør i faktiske tall 490 personer, og er en 0,1 prosentpoengs nedgang fra måneden før.

Fra samme tid i fjor faller imidlertid arbeidsledigheten i Nordre Aker med hele 18 prosent.

Høyest ledighetsøkning i Ullern

Ingen av de 15 andre bydelene i Oslo kan skilte med verken så lav ledighetsandel, eller tilsvarende nedgang. Det viser ferske tall fra NAV i Oslo.

I nabobydelen Vestre Aker er nå 2,1 prosent av arbeidsstyrken helt arbeidsledige, deretter følger Nordstrand med 2,6 prosent. Høyest ledighet har bydelene Søndre Nordstrand (5 prosent), Gamle Oslo (4,9 prosent), Stovner (4,6 prosent) og Bjerke (4,5 prosent).

Bydelene som har ledighetsvekst sammenlignet med samme tid i fjor er Ullern (opp 25 prosent), Bjerke (6 prosent) og Frogner (5 prosent). Ledigheten er uendret for Stovner, mens de øvrige bydelene har en ledighetsnedgang. Nærmest Nordre Akers18 prosent-nedgang, er Grünerløkka (11 prosent), Søndre Nordstrand (9 prosent) og St. Hanshaugen (8 prosent).

Helt ledige i mars 2016, fordelt på bydel. Tabell fra NAV Oslo.

Færre arbeidsledige i Oslo

Ved utgangen av mars er 12.652 personer, eller 3,5 prosent av arbeidsstyrken, i Oslo totaltsett helt arbeidsledige. Det er en nedgang på 4 prosent eller 475 personer sammenlignet med mars i fjor.

– Ledighetsnedgangen i Oslo fortsetter. Vi venter likevel at Oslo vil få en moderat ledighetsvekst i løpet av året, sier fylkesdirektør Hege Farnes Hildrum i NAV Oslo, i en pressemelding.

Hege Farnes Hildrum er fylkesdirektør i NAV Oslo Foto: NAV OSLO

I prosent av arbeidsstyrken har Oslo den femte høyeste ledigheten i landet, sammen med Hordaland og Østfold. Arbeidsledigheten er høyest i Rogaland med 4,7 prosent. Ledigheten for landet er 3,3 prosent.

Svak ledighetsnedgang i Oslo

De tre siste månedene har den sesongjusterte bruttoledigheten i Oslo gått ned med 1 prosent. Ved utgangen av mars utgjør summen av helt arbeidsledige og deltakere på arbeidsmarkedstiltak 14.686 personer.

Tallene nedenfor er ikke sesongjusterte, og endringene er sammenlignet med samme måned i fjor.

LES OGSÅ: Grefsen-fortettingen: Setter livet til tusenvis av mennesker på vent

Ledighetsnedgang for mange yrkesgrupper

Sammenlignet med mars i fjor har ledigheten økt mest for personer med yrkesbakgrunn fra ingeniør- og ikt-fag (19 prosent), ledere (19 prosent) og meglere og konsulenter (13 prosent). 9 av 14 yrkesgrupper har en nedgang i ledigheten sammenlignet med for ett år siden.

Ledigheten går mest ned for personer med yrkesbakgrunn fra jordbruk, skogbruk og fiske (19 prosent), serviceyrker og annet arbeid (14 prosent) og bygg og anlegg (12 prosent).

Flere utlyste stillinger innen industri og bygg og anlegg

I Oslo har det vært utlyst 33.946 stillinger de siste 12 månedene. Det er en økning på 2,4 prosent eller 794 stillinger sammenlignet med samme periode i fjor. 10 av 14 yrkesgrupper har en økning i antall utlyste stillinger det siste året.

Yrkesgruppene med størst økning i antall utlyste stillinger er bygg og anlegg (26 prosent), industriarbeid (26 prosent), serviceyrker og annet arbeid (19 prosent) og kontorarbeid (17 prosent). Størst nedgang i antall utlyste stillinger har jordbruk, skogbruk og fiske (30 prosent), ingeniør- og ikt-fag (24 prosent) og undervisning (14 prosent).

Tidlig påske gir tidligere tallgrunnlag

På grunn av at påsken er tidlig i år tas ledighetstallene også ut tidligere enn vanlig. I år tas ledighetstallene ut i uke 11, i fjor ble de tatt ut i uke 13.

– Normalt sett vil arbeidsledigheten falle noe utover mars og april. Dersom påsken i år var på samme tidspunkt som i fjor skulle dette vanligvis tilsi at ledigheten ville blitt noe lavere, og at vi dermed ville fått en noe større nedgang i ledigheten sesongjustert. Dette vil hentes inn igjen i april, som blir en lengre statistikkmåned i år enn i fjor og dermed får med noe av utviklingen som i fjor kom i mars, skriver NAV Oslo i pressemeldingen.

LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse