Bygger de første leilighetene allerede neste år

Her fra rivingen for noen uker siden, av det tidligere Hjemmet-bygget i Frysjaveien, og der det til neste år starter bygging av nye leiligheter. FOTO: Gundersen og Meg/Bård Gundersen

Stor-Oslo Eiendom AS har valgt entreprenør til å bygge de første 169 leilighetene her, en avtale verdt hele 413 millioner kroner.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
07.07.2017 kl 10:49

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

BREKKE: Veidekke Entreprenør AS har fått oppdraget med å bygge første trinn av Frysjaparken i Oslo, som består av 169 leiligheter i tre boligblokker, fra pressemelding på veidekke.no.

Frysjaparken er eid av OBOS Nye Hjem AS, Stor-Oslo Eiendom m.fl.

Stor-Oslo Eiendom har stått for prosjektledelse og utvikling av det nye boligprosjektet, som ved ferdigstillelse vil bestå av over 900 leiligheter og noe næringsvirksomhet. Kontrakten er en totalentreprise med en kontraktsverdi på 413 millioner kroner eksklusiv merverdiavgift. I tillegg er det inngått en intensjonsavtale om utvikling og gjennomføring av neste trinn, som består av rundt 220 leiligheter, går det også frem av nevnte pressmelding.

LES OGSÅ: Sorry Donald, nå er det slutt!

Effektivisering og industrialisering

Veidekke er stolte og glade for tilliten.

– Frysjaparken er et stort prosjekt med gode muligheter for effektivisering og industrialisering av byggeprosessen. Prosjekter passer inn både i vår kompetanse som boligbygger og med tanke på å utvikle vårt kontinuerlige forbedringsarbeid. Vi er fornøyde med å ha signert denne avtalen og gleder oss til å komme i gang med byggingen, sier prosjektleder Morten Barreth.

Det er første gang Stor-Oslo Eiendom inngår en slik entrepriseavtale med Veidekke Entreprenør AS.

– Klart mest fordelaktige tilbudet

- Veidekke har levert det klart mest fordelaktige tilbudet rent kommersielt sett. I tillegg har de vist stor evne til å se behovene hos byggherresiden og tilpasse seg disse. Vi håper og tror at gjennomføringen av oppdraget skjer i en like positiv samarbeidsånd som selve kontraktsforhandlingene, sier utviklingssjef Arne Brovold i Stor-Oslo Eiendom.

Rivearbeidene er igangsatt, mens selve byggearbeidene starter opp på nyåret 2018. Det er planlagt at innflytting starter i andre halvår 2019.

Avtalen gjelder første feltet, felt D.

Avtalen inneholder også en intensjons om utvikling av neste felt, felt C.

LES OGSÅ:

MELD DEG PÅ NYHETSBREV!
Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse