ANNONSE
Annonse

Best på barnehager

Byråden lærer av Nordre Aker

Byråd Tone Tellevik Dahl på besøk for å lære mer om Nordre Aker og barnehager. Her fra Tåsenløkka Barnehage. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Fredag tok byråd for kunnskap og utdanning turen til Nordre Aker og Tåsenløkka Barnehage. – Det er åpenbart at Nordre Aker ikke overlater ting til tilfeldighetene, sier Tone Tellevik Dahl.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 20.12.2015 kl 20:17

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

TÅSEN: Rundt om en enebærbusk og mange glade barn i Tåsenløkka Barnehage, fredag. Barnehagen som rommer både privat og kommunal drifter.

Byråd for oppvekst og kunnskap, Tone Tellevik Dahl (Ap), fikk lære mer om hvordan Nordre Aker driver barnehager i bydelen.

Bydelsdirektør i Nordre Aker, Øyvind S. Henriksen, tok imot byråd Tone Tellevik Dahl i Tåsenløkka Barnehage. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

– Det er åpenbart at Nordre Aker ikke overlater ting til tilfeldighetene. Det var spesielt interessant å lære om bydelens systematiske arbeid med kompetanseutvikling blant medarbeidere, og om tiltakene for å skape identitet og fellesskap for de som jobber i barnehagene i bydelen. Gevinsten sitter barna igjen med, oppsummerer Tellevik Dahl etter besøket.

NOMINER NÅ: ÅRETS NAVN i Nordre Aker - foreslå kandidater nå!

Byrådet har mål for både bygging av barnehageplasser og for utvikling av kvaliteten i barnehagen.

– Om vi skal få det til, er det avgjørende for meg å lære hvordan de ulike bydelene jobber med barnehagekapasitet, kompetanse blant medarbeidere og innhold i tilbudet. Gjennom bydelsbesøkene håper jeg å finne ut hva bydelene opplever som utfordrende, og bli kjent med tiltak og arbeidsmåter som fungerer, og som kan deles med andre bydeler, sier byråden.

LES OGSÅ: Bydelsbudsjettet 2016 er vedtatt. Redder de Den kulturelle skolesekken og Frivillighetsmidlene?

3000 barnehageplasser

Julestemning og byrådsbesøk i Tåsenløkka Barnehage. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Hun fortsetter:

– Det er dessverre mange barn i Oslo som ikke går i barnehage, og Oslo har lavest barnehagedekning blant storbyene. Noen barn står på venteliste i opp til ett år før de får plass, og noen foreldre har av ulike grunner ikke søkt om barnehageplass til barna sine.

Det nye byrådet har som mål at skal Oslo få 3000 flere barnehageplasser slik at alle barn i Oslo som ønsker det får plass. Også Nordre Aker vil få flere barnehageplasser.

– Samtidig skal ikke barnehagepolitikk bare handle om utbygging. Vi vet at lek og læring i barnehagen danner grunnlaget for å lykkes i skolen, og i tillegg har barnehagen stor betydning for barns utvikling av sosiale og språklige ferdigheter. Derfor skal vi også øke kompetansen i barnehagen, ha klarere forventinger til pedagogisk innhold og gi medarbeiderne bedre tid til å være med barna.

LES OGSÅ: Nytt år og nye muligheter! Astrid kan hjelpe deg både med den mentale og fysiske formen.

– Utmerker seg

Årets brukerundersøkelse viser at foreldre generelt sett er veldig fornøyd med barnehagen i Oslo, og at Bydel Nordre Aker kommer aller best på ut undersøkelsen. Nordre Aker er også den bydelen med flest barnehageplasser.

– Mange har sagt til meg at Nordre Aker utmerker seg for sitt arbeid med barnehager. Det var derfor naturlig for meg å starte mine bydelsbesøk i Nordre Aker.

Bydelen drifter tilsammen 18 kommunale barnehager, i tillegg er det 58 private barnehager i bydelen.

NOMINER NÅ: ÅRETS NAVN i Nordre Aker - foreslå kandidater nå!

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse