ANNONSE
Annonse

Byråden: – På tide å få avklart den fremtidige bruken

Litt liv i leiren, men mye står tomt også i Skar Leir, tidligere militærleir innerst i Maridalen. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Lokalpolitikerene vil også at den planlagte gang- og sykkelveien fra Brekke til Hammeren, opparbeides helt inn til den tidligere militærleiren innerst i Maridalen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 25.04.2017 kl 13:55

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

MARIDALEN: Det er noe mer liv i leiren innerst i Maridalen - i Skar leir.

Men fortsatt lurer nok mange på hva som skal skje - eller ikke skje - i og med den tidligere militærleiren, som kommunen kjøpte av Forsvarsbygg, for noen år siden.

Byutviklingsbyråd Hanna Marcussen. Foto: PRESSEBILDE OSLO KOMMUNE

På tide

Byutviklingsbyråd Hanna Marcussen (MDG) synes - som sikkert mange andre også - at det er på tide med en plan.

– Det er på tide å få avklart den fremtidige bruken av Skar leir, men det er en komplisert sak. Vann- og avløpsetaten har etablert meget strenge utslippsrestriksjoner for Skar leir fordi leiren ligger innenfor Maridalsvannets nedslagsfelt. Maridalsvannet er jo også Oslo kommunes drikkevannskilde, sier byutviklingsbyråd Hanna Marcussen (MDG).

LES OGSÅ: Fikk ikke gehør for leirskole ved Skar

Som igjen setter et tak for hvor mange personer som kan oppholde seg i området, og det er satt en grense for utslipp på 35 såkalte personekvivalenter.

– Fire av de største bygningene i leiren er fredet av Riksantikvaren og byantikvaren har i tillegg oppført ytterligere ti bygninger på «gul liste». Dette legger store begrensninger på bruken av Skar leir.

Byrådssak

– Jeg er i gang med å ferdigstille en byrådssak om fremtidig bruk av Skar leir, innenfor de gitte rammene knyttet til utslippsrestriksjoner, verneverdier og mer. Jeg regner med å avgi den før sommeren, sier Marcussen.

Kommandantboligen er allerede pusset opp og utleid.

I vår har vi utleid kommandantboligen, og det har vært positivt å få «liv i leiren» til alle døgnets tider slik at den ikke blir liggende øde og innbyr til lyssky aktivitet som hærverk, legger byråden til.

Gang- og sykkelveien

Bymiljøetaten har også landet på gang- og sykkelvei fra Brekke til Hammeren i Maridalen. Langs Maridalsveien på sydsiden innover i dalen. Lokalpolitikerene i Nordre Aker ber om at gang- og sykkelveien blir planlagt helt inn til Skar leir. Også vedtatt i bydelsutvalgsmøte fra februar i år.

«Bydelen vil på nytt understreke,i henhold til tidligere vedtak, at planarbeidet bør strekke seg helt fram til Skar og ses i sammenheng med framtidig bruk av Skar leir.»

Vurderer behov når Skars fremtid er avklart

– Når det gjelder arbeid med tilrettelegging for gående, syklende og rulleskiløpere på strekket Brekke-Hammeren, så har det vært i gang i flere år og det har også vært utført en egen konsekvensutredning av strekningen. Jeg har mottatt et endelig forslag til planprogram for Brekke - Hammeren og det er ikke ønskelig å stanse den prosessen som er i gang her, sier byråden videre på spørsmål om ønsket fra lokalpolitikerene.

– Med hensyn til strekket videre mot Skar, så vil det være naturlig å vurdere behov for tiltak her etter at den fremtidige bruken av Skar leir er avklart, avslutter Marcussen.

LES OGSÅ:

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på Nordre Aker Budstikkes gratis nyhetsbrev, som kommer rett i innboksen din hver torsdag! Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse