Byråden vil bli bedre kjent med oss

Eldre og sosialbyråd Inga Marte Thorkildsen (SV) på rundtur i Nordre Aker - her stopp ved Trikkehallen på Kjelsås. FOTO: KRISTIN TUFTE HAGA

– Det blir jeg best ved å dra på besøk, og også prate med vanlige folk, sier Inga Marte Thorkildsen (SV). Kafe 21, Nytt Naboskap, Trikkehallen og Glasshuset sto på planen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
25.04.2016 kl 17:06

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

NORDRE AKER/KJELSÅS/KRINGSJÅ: Eldre og sosialbyråd Inga Marte Thorkildsen (SV) gjør seg kjent i Nordre Aker, og besøkte mandag flere forskjellige steder i bydelen.

Blant annet besøkte hun Kafe 21 på Kjelsås, som er et åpent treffsted for folk med psyiske lidelser.

Trikkehallen på Kjelsås og Glasshuset på Nordberg sto også på planen. I tillegg til at byråden underveis fikk presentert ide og modell for «Nytt naboskap i Nordre Aker» ved bydelsdirektør Øyvind Henriksen, Heidi Nordal, prosjektleder for Alders- og demensvennlig by og bydel, og gründer av NyBy, Fredrik Gulowsen.

– Jeg vil bli godt kjent i alle bydelene. Det blir jeg best ved å dra på besøk. Prate med vanlige folk, ikke bare de i bydelsadministrasjonene. Da opplever jeg å bli kjent på annen måte. Føle, smake og ta på, ler byråden i etterkant av besøket i Nordre Aker.

Hun sier hun lærer mye av å besøke de forskjellige bydelene.

– Ja, og så gir det mye inspirasjon og energi. Og mye energi trenger man i denne jobben, for det jo hektisk, men spennende.

Se bildet større

Sitter på trappa og lærer om bydel Nordre Aker? Bydelsdirektør Øyvind Henriksen og eldre- og sosialbyråd Inga Marte Thorkildsen (SV) utenfor Trikkehallen på Kjelsås. FOTO: KRISTIN TUFTE HAGA

Kafe 21

Hun traff også brukere av Kafe 21 på Kjelsås.

– Det ble mange gode samtaler. Det er så viktig å se mennesket. Ikke bare snakke om diagnoser og medisiner. Denne kafeen er et treffsted for folk som sliter. Og et sted de kan prate med andre. Et sted hvor de kan få hjelp til å snakke om hva det er de sliter med, hvordan det arter seg, og hvordan forstå egne signaler.

– De fortalte meg hvor viktig det er å ha et slikt sted å gå til, det gir mening til livet. Jeg er sikker på at Nordre Aker hadde vært en fattigere bydel uten Kafe 21, ifølge Thorkildsen.

LES OGSÅ: Her er kartet som foreslår hvor det er best med romantiske dater!

Glasshuset

Også på Glasshuset, fritidsklubben på Kringsjå, vegg i vegg med Kringsjå og Nordberg skole, snakket de om psykisk helse - for unge.

– Et vanlig aktivitetshus. Men også med voksne som bryr seg, og et sted å få lett tilgjengelig hjelp. Voksne ansatte som også samarbeider tett med skolene vegg i vegg, sosiallærer og helsetjenesten. Jeg liker godt det jeg ser, man tar tak i miljøet disse unge lever i, og gjør noe med det, ser sammenhengen, sier en engasjert byråd.

Og legger til.

– Og ikke bare sender de unge videre til spesialhelsetjenesten for en eventuell diagnose!

– Det er akkurat sånne steder vi trenger. I nærheten av skolene. Et sted å få venner og å bli en del av et fellesskap.

Trikkehallen

Byråden ble også kjent med fritidsklubben Trikkehallen, og der fikk hun også høre om «Nytt naboskap i Nordre Aker».

– En veldig inkluderende og nydelig måte å tenke på. De aller, aller fleste ønsker å delta og bidra. Ingen vil vel bare være passive, men være en ressurs for noe eller noen. Som de sa på Trikkehallen - ønsket om å være behøvd.

Kanskje helt på lavterskel nivå.

LES OGSÅ: Hopplafolket - med treningsgleden i fokus!

Lavterskel

– For å ta ett eksempel: Da min sønn begynte på skolen i fjor høst, sto jeg nærmest og trippet etter å bidra med ett eller annet, også for å bidra til et best mulig miljø i klassen.

– Men det eneste som var organisert i den sammenheng var foreldrekontakt eller gjennom FAU - Foreldrenes Arbeidsutvalg, sier byråden.

– Men det kan jo være helt på lavterskelnivå. For eksempel: Hva med en helt enkel app, hvor foreldrene i en klasse kan skrive en enkel melding om at de kanskje trenger hjelp av andre foreldre for at barnet skal få blitt med på et arrangement eller lignende.

Byråden legger til.

– En felles plattform som kobler folk og bidrar til å matche ressurser og behov, og bidrar til et større fellesskap som gjør at det blir enda bedre å leve.

Så er tiden blitt litt knapp.

– Jeg er virkelig takknemlig for denne dagen, den har gitt mye energi! avslutter hun.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse